23948sdkhjf

Unimec standardiserer specialløsninger

Maskinfabrikken fra Randers har udviklet en standardplatform for maskiner til højt specialiserede applikationer.
Maskinbyggeren Unimec er klar med en ny generation af maskiner, som bliver bygget på en standardplatform.

- Der, hvor vi som udvikler tilfører den største værdi, er i den meget kundespecifikke del af hver enkelt maskine. Men mange maskiner er i bund og grund ret ens, når det gælder de mere basale dele af mekanikken og teknologien bag, og der er jo som bekendt ingen grund til at opfinde den dybe tallerken igen og igen. Derfor har vi udviklet en standardplatform, så vi kan bygger nye maskiner til bestemte formål på en mere lønsom måde. Det giver os overskud til at gøre det, vi er bedst til, siger Henrik Lund Andersen i en pressemeddelelse.

Derfor har virksomheden nu Lexium linearføringer fra Schneider Electric som en del af maskinfabrikkens koncept med en standardplatform til de specialiserede maskiner.

Et samarbejde med United Components
Det er via Schneider Electric-partneren United Components, at Unimec A/S har fået øjnene op for Lexium-sortimentet, som omfatter alt fra enkelte akser til komplette portalsystemer med X-, Y- og Z-akser, servodrev og -motorer.

Og Lexium linearføringer passer perfekt til Unimecs nye strategi og er nu en vigtig del af virksomhedens standardplatform, som har fået fornavnet Koordinat. Hertil skal blot tilføjes et efternavn som fx -svejser, -samler, -opsamler eller noget helt andet.

- For os handler det om at kunne levere til et bredere kundesegment og ikke være hæmmet af, at vi kun kan bygge maskiner til for eksempel ultralydssvejsning. Vi kan differentiere os ved at bygge maskiner til mange forskellige opgaver, siger Henrik Lund Andersen.

Præcision og pålidelighed
Lexium-føringer og portalsystemer leveres færdigsamlet og korrekt dimensioneret ud fra maskinbyggerens specifikationer, og der medfølger tegninger i både 3D og 2D, hvilket giver Unimec en række fordele.

- Tiden er selvfølgelig en vigtig faktor. Fordi føringerne leveres samlet, sparer vi en masse tid. Samtidig minimerer vi risikoen for fejl, som igen kan koste os tid og dermed penge. Med Lexium er vi sikre på, at tingene passer sammen med det samme. Dertil kommer at vi får meget høj kvalitet til en konkurrencedygtig pris, forklarer direktøren.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078