23948sdkhjf

Forsvaret bejler til udenlandske værfter

Forsvarets Materieltjeneste har netop sendt vedligeholdelsen af to orlogsskibe i EU-udbud, og det kommer bag på de danske værfter.
Det er nemlig ganske usædvanligt, at den type opgaver sendes i EU-udbud, og de danske værfter, der har været vant til at lande opgaverne, risikerer nu at komme i konkurrence med fx statsstøttede, polske værfter. Det skriver Børsen.

Tiltaget fra Forsvarets Materieltjeneste vækker da også forargelse blandt de danske værfter. Blandt disse er Søby Værft, som har været storleverandør til Forsvaret, og her forstår direktør Roar C. Falkenberg ikke, hvorfor opgaverne nu skal sendes i EU-udbud.

- Det er tankevækkende, at den diskussion, der har været i de seneste år om at fastholde danske arbejdspladser, nu ender sådan her. Det er skadeligt for den danske maritime branche, siger han til Børsen.

Han bakkes op af brancheforeningen Danske Maritime, der hæfter sig ved, at regeringen selv har lanceret en vækstplan for Det Blå Danmark, hvor man netop vil forsøge at udbygge nogle af styrkepositionerne inden for den maritime sektor.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078