23948sdkhjf

Kurator afslører sminkede tal i Sealing Systems konkurs

Kunstigt oppustede værdier og forflyttede timer førte til retskrav mod forsikringsselskab efter pludselig konkurs

I sommeren 2024 gik Sealing System konkurs, kort tid efter at være blevet solgt til kapitalfonden Polaris for et trecifret millionbeløb.

En række retsdokumenter, som Børsen har fået aktindsigt i, viser, at kurator, Mikkel Winther Løgsted fra advokatfirmaet Poul Schmith, vurderer, at Sealing Systems økonomi var stærkt misvisende præsenteret i forbindelse med salget. Særligt nævnes flytning af mere end 21.000 timer fra kundeprojekter til udviklingsprojekter, hvilket reelt flyttede omkostninger fra drift til investering. 

Derudover blev flere udviklingsprojekter først registreret i regnskaberne efter, at timerne var blevet brugt. Ifølge kurator blev varelagerets værdi samtidig blæst op fra reelt 1,5 mio. kr. til 40,3 mio. kr., og igangværende arbejder blev nedskrevet med 40 mio. kr. efter konkursen.

“Bruddet består dels som følge af, at varebeholdningen ikke havde den værdi, som var oplyst, dels som følge af, at omkostningerne forbundet med selskabets kundeprojekter og udviklingsprojekter ikke var retvisende", skriver Mikkel Winther Løgsted i et dokument til konkursboets kreditorer.

Transaktionen var forsikret gennem det internationale forsikringsselskab Acquinex, og kurator har anmeldt krav for det maksimale beløb på 70 mio. kr. mod Acquinex, som dog har afvist kravet. Derfor forberedes der nu en voldgiftssag. 

Der er indtil videre rejst krav mod konkursboet for mere end 300 mio. kr. De største kreditorer er Sydbank og Polaris.

Det er ikke lykkedes Børsen at få kommentarer fra hverken Polaris, Acquinex eller de to stiftere af Sealing Systems, Rolf Tange eller Kjeld Østergaard.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.222