23948sdkhjf

Hydra-Grene kæmper stadig med vindmølle-efterspørgsel

Hydra-Grene nedjusterer forventningerne til omsætningen en smule efter tredje kvartal, men ser dog et mere stabilt marked forude.
Hydra-Grene realiserede i tredje kvartal 2013 en omsætning på 127 mio. kr. mod 129 mio. kr. i tredje kvartal 2012.

- Ligesom i årets første halvdel har der i tredje kvartal 2013 samlet set været en lavere afsætning til vindmølleindustrien, end tilfældet var i de sammenlignelige perioder i 2012, men aktiviteten er dog steget væsentligt i de sidste to måneder af tredje kvartal. Salget til den øvrige OEM-industri og til eftermarkedet har i tredje kvartal 2013 haft en pæn stigning i forhold til den samme periode i 2012, skriver Hydra-Grene i sit kvartalsregnskab.

Resultat af primær drift (EBIT) blev i tredje kvartal 2013 på godt 17 mio. kr. mod knap 18 mio. kr. i tredje kvartal 2012. Resultat før skat faldt ligeledes en smule fra 16,2 mio. kr. til 15,3 mio. kr.

Stabilt marked i udsigt
Hydra-Grene har haft betydelige udsving i afsætningen til vindmølleindustrien hen over året, men resten af året forventes et mere stabilt aktivitetsniveau. Hos de øvrige OEM-industrikunder forventes ligeledes et stabilt aktivitetsniveau de kommende måneder, ligesom det forventes, at salget til eftermarkedet fortsat vil udvikle sig positivt.

- Afsætningen til vindmølleindustrien er præget af hård pris-konkurrence samtidig med, at de store udsving i efterspørgslen hen over året generelt vanskeliggør omkostningsoptimering. Herudover implementerer Hydra-Grene i årets sidste del et nyt ERP-system, hvilket naturligt belaster virksomhedens ressourcer, skriver Hydra-Grene.

Virksomheden forventer derfor en omsætning i hele 2013 på 475 mio. kr., hvilket er en nedjustering fra de tidligere forventede 500 mio. kr. Årets resultat af primær drift fastholdes uændret til et EBIT i intervallet 40-50 mio. kr.

Markant fremgang hos moderselskab
Hos søsterselskabet Grene omsatte man i tredje kvartal for 375 mio. kr. mod 383 mio. kr. i tredje kvartal 2012. Resultat af primær drift (EBIT) steg til gengæld med 1 mio. kr. til 39 mio. kr., mens resultat før skat faldt med 0,5 mio. kr. til 25,9 mio. kr.

- Tilbagegangen kan henføres til, at aktiviteterne i det tidligere Grene Industri-service ikke længere er en del af Grene. De øvrige tilbageværende industriaktiviteter møder fortsat et udfordrende marked, mens agro-aktiviteterne samlet set har haft fremgang, skriver Grene i regnskabet.

Moderselskabet Schouw & Co. omsatte for 3,703 mia. kr. mod 3,245 mia. kr. i tredje kvartal 2012. Resultat før skat steg markant fra 299,2 mio. kr. til 460,7 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094