23948sdkhjf

Danfoss skal styrkes gennem opkøb

Trods et udfordrende globalt marked præget af lav vækst viser det seneste Danfoss regnskab fremdrift. Nordborg-koncernen vil nu øge væksten gennem opkøb.
Efter årets første ni måneder tegner 2013 til at blive endnu et solidt år for Danfoss, der med de to seneste kvartaler har vist fremdrift. I tredje kvartal var indtjeningen 14 procent højere end i samme periode i det stærke 2012. Omsætningen i årets første ni måneder på 25,528 mia. kr. er på grund af valuta-effekt en anelse under 2012, mens indtjeningen, korrigeret for de ekstraordinære engangsomkostninger relateret til blandt andet købet af Sauer-Danfoss på 2,938 mia. kr. er på niveau med sidste år.

- Takket være vores strategiske fokus på en stærk kerneforretning er vi i stand til at opveje både et kollapset europæisk solcellemarked og faldende valutakurser. Det er tilfredsstillende, at vi har formået at tilpasse os og levere så stærkt et resultat trods en generelt lav markedsvækst, forklarer koncernchef Niels B. Christiansen.

Vækst reduceres af valutaudsving
Ser man bort fra det kollapsede marked for solceller, er den europæiske del af forretningen efter årets første ni måneder på sidste års niveau. I USA er der spæde tegn på bedring efter vækst i det seneste kvartal. Med markant vækst i Rusland og Brasilien samt moderat vækst i Kina fortsætter Danfoss med at høste frugten af koncernens satsning på BRIK-landene.

Udviklingen i valutakurserne betyder, at en stor del af væksten på toplinjen bliver udlignet af fald i de væsentligste valutaer. Korrigeret for denne valutaeffekt er Danfoss’ samlede omsætning på sidste års niveau, og omsætningen blev i tredje kvartal løftet 3 procent af stigende efterspørgsel på energieffektive varmeløsninger og hydrauliksystemer.

Finansiel handlefrihed giver rum til opkøb
Ifølge Danfoss er flere års fokus på ”Core & Clear”-strategien hovedårsagen til, at man via en stærk indtjening fra driften over en kort årrække har gjort det muligt at nedbringe gælden og opbygge en komfortabel finansiel position.

Sideløbende er forretningen blevet mere robust via strategiske opkøb, senest med købet af Danfoss Turbocor og de resterende udestående aktier i Sauer-Danfoss. I kraft af et fuldt ejerskab har Danfoss været i stand til at optimere og udnytte synergier.

- Selv om vi ser spredte, positive takter og flere interessante vækstlommer, vil vores globale marked sandsynligvis være præget af lav vækst et stykke tid endnu. Derfor kigger vi meget på, om vi kan styrke forretningen gennem fokus på nye markeder og opkøb - såvel af nye teknologier som virksomheder. Vi har styrken til at kunne finansiere sådanne opkøb. Det giver en stor handlefrihed og mulighed for at forbedre Danfoss’ position yderligere, forklarer Niels B. Christiansen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109