23948sdkhjf

Offshorebranchen bidrager med 110 milliarder i Danmark

For første gang er der sat tal på effekten af alle de aktiviteter, der foregår på offshore-området
I samarbejde med Cowi har Region Syddanmarks afdeling for Strategi og Analyse afdækket, hvor mange ansatte offshorebranchen har nu. Samt ikke mindst, hvor mange der vil være ansat om få år. Samlet på tværs af olie/gas- og vindsektoren er der nu 27.000 fuldtidsstillinger, og hvis udviklingen fortsætter, vil der være 50.000 ansatte i 2020.

- Det er nyttig viden. Vi har vidst, at der er foregået en eksplosiv vækst, og at den formentlig fortsætter. Det er bare første gang, vi ser tal for det, siger Anders Eldrup, formand for den nationale klynge-organisation Offshoreenergy.dk

Skal skaffe ekstra arbejdskraft
Omsætningen i offshorebranchen var på 110 mia. kr., og den samlede eksport er på 49 mia. kr. For det danske samfund er det positivt med offshore-eventyret, men skal det vare ved, skal branchen være rustet til at imødekomme nye krav, understreger Anders Eldrup.

- Hele branchen peger på den samme udfordring: Vi skal tiltrække højtkvalificeret arbejdskraft. Hvis vi skal have 50.000 ansatte i 2020, må og skal vi samarbejde for at skaffe de ekstra hoveder. Det er da blandt andet også det, vi er sat i verden til: At skabe en samlet indsats for offshorebranchen i hele landet, siger han.

Offshoreenergy.dk blev dannet på initiativ af Uddannelsesministeriet, Region Syddanmark og Offshoreenergy.dk´s 270 medlemsvirksomheder.

- Vores mål i Offshoreenergy.dk er at hjælpe industrien med at få en mere effektiv udnyttelse af vores olie- og gasressourcer i Nordsøen, mens vi på samme tid reducerer den samlede pris på havmølleparker, så at de kan konkurrere med de fossile brændsler.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094