23948sdkhjf

Varo Pakkesystemer vil vokse med ny strategi

Den østjyske virksomhed vil i højere grad basere sine maskiner på standardkoncepter for at tilpasse sig kundernes produktionsvilkår.
I virkeligheden handler det for Varo Pakkesystemer om at gøre tingene simplere – både for kunderne og for virksomheden selv.

- Når vi spørger kunderne, hvad der er vigtigt, så er det ting som fleksibilitet, omstillingsparathed, indkøbspris, god service, fremtidssikrede maskiner og brugervenlighed, vi hører, siger Stefan Christensen, der er teknisk chef hos Varo Pakkesystemer.

- Det er alle sammen gammelkendte fænomener, der går igen, og ud fra det har vi opbygget et standardkoncept, som vi nu er klar til at lancere, uddyber han.

Kender virksomheden
Stefan Christensen blev ansat hos Varo Pakkesystemer i september sidste år netop med den opgave at skabe en ny strategi. Virksomheden har gennem de seneste år kørt med røde tal på bundlinjen, men det skal nu være slut.

- Jeg kom til Varo med en baggrund på mere end 20 år i fødevarebranchen, hvor jeg blandt andet har købt maskiner hos Varo. Jeg kender derfor virksomheden godt fra den anden side af bordet, forklarer Stefan Christensen.

Han begyndte med den øvrige ledelse i Varo Pakkesystemer i starten af året at udtænke den strategi, der fremover skal danne grundlaget for virksomhedens produktion og salg.

Søger fleksible rammer
Varo Pakkesystemer producerer systemer til palletering og pakning til både food- og non-food-branchen. Ved at basere de fremtidige systemer på standardkoncepter er det Stefan Christensens forventning, at det bliver lettere for kunderne at tage beslutningen om at investere i nye maskiner.

- Industrien vil gerne have nogle fleksible rammer. Det vi hører fra kunderne er, at omstilbarhed er vigtigt, fordi serierne bliver kortere og kortere, og det skal vi kunne matche med vores systemer, forklarer Stefan Christensen.

- Derfor tilbyder vi som udgangspunkt standardsystemer, som kan bygges op efter Lego-princippet og skaleres efter kundens behov. Men der vil selvfølgelig altid være mulighed for at specialtilpasse systemerne til den enkelte virksomhed. Der har vi den fordel, at vi bor i samme hus som Varo Specialmaskiner, som favner den del, og dermed kan vi tilbyde kunderne lige den løsning, de har brug for, fortsætter han.

Succes på HI
Lige nu er Varo Specialsystemer i gang med at opbygge de første standard-systemer hos nogle af virksomhedens kunder, og der er yderligere projekter på vej i pipelinen.

- Vi præsenterede produktet på HI-messen i Herning, og der mærkede vi en god interesse og efterspørgsel, siger Stefan Christensen, der dog ikke vil afsløre hvilke vækstmål, der er lagt for den nye strategi.

- Men vi har sat et fornuftigt og også lidt stramt budget. I salgsafdelingen har vi sat nogle benhårde mål for, hvordan det her skal komme ud i verden, og vi har faktisk fået en god og fornuftig start, slutter han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125