23948sdkhjf

Vil øge danskerstanden på Hannover-messen

Med informationsmøder i forskellige hjørner af landet vil Metal- og Maskinindustrien i DI lokke flere virksomheder med til verdens største industrimesse.
Tilbehør til denne artikel: Olsen finder årligt storkunder i Hannover

Tyskland er i forvejen Danmarks største eksportmål, men metalindustrien kan få mere ud af naboskabet, tror man hos Metal- og Maskinindustrien, som er en del af Dansk Industri.

Derfor valgte man i april i år at samarbejde med den danske ambassade i Tyskland om at trække flere danske metalvirksomheder til ambassadens danske stand på verdens største industrimesse, Hannover Messe i Tyskland, og sidste år var 20 danske underleverandører til stede for at knytte kontakter syd for grænsen.

- Det er jo et helt oplagt marked. Tunge ting som stål vejer så meget, at man dårligt kan sende det jorden rundt, uden at besparelser bliver ædt op af transportomkostninger, siger Christian Eskelund-Hansen, chefkonsulent i DI.

Informationsmøder i fire byer
Når turen i foråret 2014 går til Hannover igen, vil Metal- og Maskinindustrien således gerne opmuntre endnu flere virksomheder til at deltage.

Derfor holde man fire møder. Onsdag den 25. september er der møder i Ringsted og Nyborg, og dagen efter i Herning og Århus.

- Vi håber, at endnu flere vil med til Hannover i 2014, så for at styrke beslutningskraften derude, så går vi ud i landet og mødes med virksomhederne for at fortælle om, hvad man kan få ud af det, og hvad man kan få ud af det tyske marked i almindelighed, siger Christian Eskelund-Hansen.

Dansk kvalitet kan betale sig
Tyskland er i forvejen et udvidet hjemmemarked for danske virksomheder, og selv om stadig mere produktion sendes mod øst, så har mange tyske aftagere stadig gode grunde til at kigge mod nord, mener Christian Eskelund-Hansen.

- I Tyskland vægter de højt, at danske virksomheder har et kvalitetsstempel i ryggen, for danske virksomheder leverer ofte meget høj kvalitet. Man er god til at fastholde sine kunder og hjælpe dem med at kvalitetsudvikle, og det er noget, man virkelig værdsætter ude i verden.

Messestanden under Hannover Messe drives af Danmarks Ambassade i Tyskland, og Metal- og Maskinindustrien samarbejder med ambassaden om at styrke deltagelsen af danske virksomheder.

Læs mere om DI's informationsmøder om deltagelse på Hannover Messe 2014

Tilbehør til denne artikel: Olsen finder årligt storkunder i Hannover
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08