23948sdkhjf

Maskinproducent lander solidt regnskab i en udfordret branche

Automations- og ingeniørvirksomheden Unimec fik et tilfredsstillende resultat i 2023, og et strategisk fokus på pharma- og medicoindustrien skal sikre øget vækst i fremtiden

Langå-virksomheden Unimec har i dag udsendt deres seneste årsregnskab. Resultatet viser en bruttofortjeneste på 15,6 mio. kr., hvilket er fuldt på linje med niveauet for sidste års rekordregnskab. Siden 2018 er bruttofortjenesten steget med 116 procent.

Ifølge Lasse Taulborg Madsen, der er direktør og partner hos Unimec, er det første gang i fem år at væksten er stagneret. På trods af det ser han positivt på resultatet.

– Sammenlignet med sidste års rekordregnskab holder vi kadencen. Vi kommer ud af dette regnskabsår med 2,7 procent i overskud, og at vi holder momentum i en udfordret branche som vores, er et tilfredsstillende resultat, selvom det ikke var det, vi forventede, siger Lasse Taulborg Madsen i en pressemeddelelse, og uddyber:

– Siden andet halvår i 2022 har vi maxet helt ud på kapaciteten i vores fabrikslokaler. Det har sat sine begrænsninger på, hvor mange ordrer vi kunne tage ind. Det er selvfølgelig frustrerende at skulle sige nej til opgaver, og i det lys er vores regnskab positivt. Det viser med stor tydelighed, at vores dygtige medarbejdere gennem hele året har præsteret over evne i den nuværende kapacitet.

Nye faciliteter

Tidligere på året kunne Unimec fortælle, at virksomheden i løbet af 2024 udvider kapaciteten med en 1.000 kvadratmeters ny montagehal og kontor.

Den nye montagehal bliver på 600 kvadratmeter, og den ekstra plads skal anvendes til fremstilling af større maskiner og anlæg. De resterende 400 kvadratmeter skal bruges til kontor, så man er godt rustet til både eksisterende og nye medarbejdere, som Unimec vil ansætte i den kommende tid – herunder ingeniører, softwarefolk og montører.

Tilbage på vækstsporet i 2025

Med den øgede fabrikskapacitet er Unimec klar til at skrue op for vækstplanerne. Sideløbende med et uændret fokus på industri-segmentet skal strategisk fokus på pharma- og medicoindustrien fungere som løftestang for den fremtidige vækst.

– Dette års regnskab er springbræt til vores fremtidige vækst. Målet er, at vi hæver vores indtjening i de nye bygninger. Det vil ikke slå igennem i år, hvor vi forventer samme overskudsgrad som i 2023, men fra 2025 skal vi gerne tilbage på vækstsporet. Det skal ske i begge segmenter, og målsætningen er, at 30 procent af vores omsætning, svarende til over 15 mio. kr., inden for de næste to år skal komme fra pharma- og medicoindustrien, siger Lasse Taulborg Madsen.

Unimec flyttede til den nuværende adresse i 2016 og beskæftigede dengang 12 mand. Det er i dag vokset til 37 medarbejdere, og den tilgang er sket inden for de seneste to til tre år.

Unimec A/S
Regnskabsår 2023 2022
Valuta Mio. kr. Mio. kr.
Bruttofortjeneste 15,6 15,8
Resultat af primær drift 1,0 4,3
Resultat før skat 0,9 4,2
Årets resultat 0,7 3,3
Balancestatus 15,8 20,0
Egenkapital 5,2 7,2
Antal ansatte 31 28
Kilde: CVR

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11