23948sdkhjf

Nissens investerer trods tilbagegang

Kølerproducenten havde tilbagegang i både omsætning og overskud i 2012/2013.
Kølerproducenten fremlægger i dag regnskab for K. Nissen International A/S. Den realiserede nettoomsætning i regnskabsåret 2012/2013 beløber sig til 843 mio. kr., hvilket er knap 35 mio. kr. lavere end sidste års nettoomsætning.

Tilbagegangen i omsætningen afspejles i årets resultat, der viser et overskud før skat på knap 38 mio. kr. mod 71 mio. kr. i 2011/2012. Kølerproducentens forretningsenheder er opdelt i to divisioner, og der har været en positiv udvikling i omsætning og indtjening i Nissens Automotive, der sælger køler- og klimaprodukter til bilindustriens eftermarked, mens Nissens Cooling Solutions, der sælger til vindindustrien og on- & offroad-segmentet, har oplevet en tilbagegang.

Udfordrende år
Alan Nissen, CEO i Nissens, siger:

- Det er klart, at årets resultat ikke er tilfredsstillende. Nissens Cooling Solutions har haft et udfordrende år, hvor vi har oplevet en nedgang i omsætningen til både vindmølleindustrien og segmentet for specialmaskiner, og det har naturligvis haft en negativ indvirkning på vores indtjening. Nedgangen skyldes et generelt lavere aktivitetsniveau i vores segmenter, men særligt inden for vindindustrien.

- Derudover er årets resultat også påvirket af, at vi målrettet er fortsat med at investere i planlagte strategiske satsninger. Vi kender derfor helt entydigt årsagerne til nedgangen i såvel omsætning som indtjening. Vi er fast besluttede på at fortsætte med at investere i udvikling af egentlige systemløsninger og nye produktkategorier, ligesom en globalisering af virksomheden, senest med et nyt salgs- og montageset-up i North Carolina i USA, har en høj prioritet, fortsætter han.

- Samtidig fastholder vi de seneste års fokus på løbende at finde mærkbare omkostningsreduktioner, så vi kan forblive konkurrencedygtige på det globale marked. Det stiller krav til, at vi årligt kan nedbringe vores omkostningsbase. Årets resultat ændrer ikke på den kurs, vi har udstukket i vores strategiplan for tre år siden. Vi går efter de langsigtede muligheder, der er i markedet, og så tager vi de bump, der dukker op hen ad vejen, siger Alan Nissen.

Forventer fremgang
Da begge Nissens divisioner forventes at skabe vækst i det kommende år, forudser virksomheden, at indeværende regnskabsår, som løber fra den 1. maj 2013 til den 30. april 2014, vil give et forbedret resultat, både hvad angår omsætning og indtjening.

- Vi ser et stort potentiale i vores videre udvikling i Automotive-eftermarkedet, hvor vi kan se, at vi kan skabe vækst gennem introduktion af nye produkter. Samtidig har vi styrket vores position inden for vind gennem løsningsbaseret salg. I segmentet for specialmaskiner er vores aktivitet på udvikling af prototyper høj, men vi ved, at der går nogen tid, inden prototyperne transformeres til egentlige ordrer, der genererer reel omsætning, siger Alan Nissen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093