23948sdkhjf

Tandhjulsproducent udvider igen: - Tidsplanen er stram

Tidsstyring og dialog står højt på dagsordenen, så Niebuhr Gears' produktion lider mindst muligt, når virksomheden bygger til igen

Snart er gravemaskinerne igen i jorden hos tandhjulsproducenten Niebuhr Gears i Ikast.

Gråkjær, der også stod bag Niebuhr Gears seneste udvidelse i 2017, er endnu engang blevet valgt som totalentreprenør.

- Vi var med til at udvide deres produktionsfaciliteter med en 2.200 kvadratmeter stor produktionshal i 2017, og vi glæder os til at kunne fortsætte det gode samarbejde med endnu et kvalitetsbyggeri til anlægget i Ikast, udtaler administrerende direktør hos Gråkjær, Henrik Skaarup, i en pressemeddelelse.

På domicilet i Ikast råder Niebuhr Gears i dag over 16.000 kvadratmeter fordelt på administration, produktion og lager.

Udfordrende proces

Med tilbygningen udvides produktionsfaciliteterne med ny produktionshal på 1.600 kvadratmeter, der skal rumme overfladebehandling, pakkeri, varmebehandling og lager.

- Tidsplanen er stram, og det er altid en udfordring at bygge, når produktionen kører. Vi har derfor behov for at holde en tæt dialog og tidsstyring, så vores produktion bliver forstyrret mindst muligt. Gråkjær klarede det sidst, og vi føler os trygge ved, at de kan gøre det igen, fortæller direktør Rasmus Niebuhr.

Hallen bliver bygget i forlængelse af den eksisterende produktionshal i en stålkonstruktion med hvide sandwichpaneler og fladtag, så den passer visuelt til de øvrige bygninger. Ved at gøre plads til gennemkørende trafik vil hallen således også bidrage til at forbedre den interne logistik på matriklen.

Arkitec er bygherrerådgiver og arkitekt, mens opgaven som ingeniør og arkitektrådgivning ligger hos Hvam Arkitekter & Ingeniør,

Fra maj til september

Udvidelsen er del af en investeringsplan hos tandhjulsproducenten, som skal sætte ekstra skub i hjulene de kommende år. Udvidelsen af produktionsfaciliteter betegnes som en afgørende del af planen.

Ifølge Rasmus Niebuhr er den kommende udvidelse et nødvendigt strategisk skridt for at kunne imødekomme den aktivitet, virksomheden forventer at stå overfor i fremtiden.

- Vi tror på, at vores aktiviteter vil stige, især inden for offshore-leverancer til vindmølleindustrien. Det er én af grundene til, at vi igen går i gang med at udvide vores produktionsfaciliteter i Ikast. Uden denne investering har vi simpelthen ikke plads eller kapacitet til at imødekomme den øgende efterspørgsel, udtaler han.

Byggeriet igangsættes ultimo maj og forventes at stå klar til ibrugtagning allerede ultimo september.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109