23948sdkhjf

Løftespecialist runder 100 millioner i omsætning efter tre år

Harco har fart på. Esbjergs hastigt voksende vindspecialist har firedoblet årsresultat og femdoblet egenkapitalen i et ”yderst tilfredsstillende” regnskabsår  

2023 lagde nye længder på succesen for Harco Heavy Lifting i Esbjerg. Virksomheden, som blev stiftet i 2020, har etableret sig solidt som den løftespecialist med speciale i vindindustrienen, hvor man servicerer, håndterer og installerer havvindmøller.

Det kan ses i det årsregnskab, som Harco Heavy Lifting netop har offentliggjort. Virksomheden runder 100 mio. kr. i årsomsætning for første gang, noterer en firedobling i overskuddet til 26,2 mio. kr. og en femdoblet egenkapital på nu 32,1 mio. kr. Medarbejderskaren er oppe på 50.

Bestyrelsesformand Axel Manøe Jepsen anser resultatet for ”yderst tilfredsstillende”:

- 2023 har budt på en markant vækst og udvidelse af virksomheden. I et regnskabsår, hvor vi har investeret væsentligt i nye faciliteter og udbygget organisationen med flere, dygtige medarbejdere, har vi samtidig sikret en solid vækst på sikrede servicekontrakter herhjemme og i udlandet. Resultatet overstiger forventningerne for året og giver os optimisme og tro på, at vi kan nå vores ambitiøse og høje målsætninger i årene fremover, siger han i en pressemeddelelse.

Nyt testcenter på vej

Tidligere i år tiltrådte Sten Dyrmose som ny direktør for både at udvikle den bestående forretning og finde nye markeder.

- Jeg kan kun have respekt og stor ydmyghed for det resultat, som virksomheden har landet. Det er sikret, fordi de fire ejere besluttede sig for, at de vil være de bedste i branchen, og det er vi godt på vej til, siger Sten Dyrmose:

- Men jeg er jo ikke hentet ind for at klappe ad dem. Vi skal rykke os yderligere, og vi skal forvalte det flotte resultat, som de har muliggjort. Vi skal vækste, udvikle os og finde nye markeder, og vi skal investere i flere medarbejdere og lægge yderligere på. Og vi skal gøre det på vestjysk: Vi skal tjene penge, vi skal bevare vores uafhængighed, og vi skal have det sjovt, siger han.

Harco har blandt andet investeret massivt i sit helt eget testcenter, som indvies med et åbent hus den 23. og 24. maj i år:

- Centeret er et løfteunivers, hvor vi kan simulere og løse de udfordringer, vi står over for. Her kan vi træne på opgaverne og forfine både kompetencer og udstyr, så vi kan udvikle os til det næste niveau. Et testcenter som dette er det første af sin slags, og det gør en kæmpe forskel, at vi lige rundt om hjørnet kan teste vores udstyr og træne vores operatører ”in real life”, siger Sten Dyrmose.

Lovende start på året

Harco forventer et 2024-resultatet på niveau med 2023, og første kvartal af 2024 har kun underbygget de forventninger.

- Vi er kommet rigtig godt fra land allerede og kan se, at efterspørgslen på innovative og kompetente løsninger også i 2024 er efterspurgt på tværs af energisektoren. Hvis vi skal nå i mål med at udbygge vindsektoren i det omfang, som vores klimaambitioner kræver, så er effektiv logistik et helt centralt element – og her kan Harco bidrage med noget unikt, siger Sten Dyrmose.

Harco Heavy Lifting A/S
Regnskabsår 2023 2022
Valuta Mio. kr. Mio. kr.
Bruttofortjeneste 52,2 15,8
Resultat af primær drift 33,6 8,2
Resultat før skat 33,6 7,9
Årets resultat 26,2 6,1
Balancestatus 55,8 15,7
Egenkapital 32,1 6,3
Kilde: CVR

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11