23948sdkhjf

Sanistål ramt af faldende stålpriser

En øget omsætning i koncernens Byggeri-division kunne ikke kompensere for et usikkert stålmarked i første halvår.
Stålpriserne har været markant faldende henover årets første seks måneder - specielt i andet kvartal. For Sanistål har det betydet, at omsætningen på stål blev realiseret 116,5 mio. kr. under den tilsvarende periode sidste år. I halvåret havde koncernens Industri-division derfor tilbagegang i omsætningen på 9,9 procent på grund af det vigende stålmarked.

Bedre er det gået i koncernens Byggeri-division, hvor en række igangsatte vækstinitiativer har betydet, at omsætningen på VVS og på industriprodukter blev øget i forhold til første halvår 2012. Saniståls omsætning på det danske VVS-marked blev øget med 3,4 procent, hvorimod markedet gik tilbage med 4,8 procent i første halvår 2013. Saniståls markedsandel på det danske VVS-marked blev således øget med 1,5 procent i forhold til første halvår 2012. Især aktiviteten i Østdanmark udviklede sig flot. Samlet har Saniståls Byggeri-division realiseret en omsætningsstigning på 5,4 procent.

Fastholder forventninger
I alt omsatte Sanistål for 2,112 mia. kr. i første halvår, hvilket var 4,6 procent lavere end første halvår 2012. Samtidig blev resultat af primær drift (EBIT) eksklusive ejendomsavancer mere end halveret fra 69,7 mio. kr. til 30,6 mio. kr.

Resultat før skat blev et plus på 18,8 mio. kr. mod et overskud på 130,5 mio. kr. i første halvår 2012, som dog var positivt påvirket at en indtægt på 61,6 mio. kr. fra eksproprieringen af en ejendom. På trods af faldet i både omsætning og overskud fastholder Sanistål sine forventninger om et EBIT på 110-150 mio. kr. i 2013, om end det nu forventes at lande i den nederste del af intervallet.

- De faldende stålpriser og det pressede stålmarked samt den vigende aktivitet på markederne medfører, at markedsvilkårene i 2013 vil blive vanskeligere end hidtil forudsat i Saniståls forventninger til 2013. Igangsatte vækst- og optimeringstiltag understøttet af en velmotiveret medarbejderstab vil afbøde effekten af de vanskeligere markedsvilkår, skriver Sanistål i sit halvårsregnskab.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083