23948sdkhjf

Tyra II færdig: Nu kommer opsigelserne

Underleverandøren Altrad Services A/S har opsagt 60 ansatte i funktionærgruppen, og flere opsigelser er på vej

Tyra II producerer igen gas, og arbejdet er næsten afsluttet. Det har betydning for beskæftigelsen hos en af underleverandørerne til Totalenergies i Esbjerg. Det skriver Danish Offshore Industry - DOI.dk.

Virksomheden Altrad Services A/S i Esbjerg har nemlig allerede opsagt 60 ansatte i funktionærgruppen. Det betyder, at opsigelserne kommer med en opsigelsesvarsel på mindst tre måneder. Administrerende direktør hos Altrad Services A/S bekræfter fyringerne.

- Arbejdet på Tyra lakker mod en ende, og man kan sammenligne det med at overgå til almindelig drift og vedligehold. Derfor skal vi desværre sige farvel til nogle medarbejdere, fortæller Jens Mørk, og uddyber:

- Det er funktionærer og funktionærlignende medarbejdere, der har ledelsesansvar som formænd.

Forud venter afskedigelser af timelønsansatte, som har kortere opsigelsesfrister, men det kommer an på, hvornår arbejdet endelig afsluttes på Tyra.

- Senere kigger vi på de timelønsansatte, men jeg har ikke en dato endnu. Det er noget, vi snakker med Total om alt efter behovet, forklarer han.

Jobmuligheder andre steder i koncernen

Mens Altrad Services A/S i Danmark har 1.200 ansatte, hvoraf i omegnen af 80 procent arbejder i Esbjerg, så er moderkoncernen verdensomspændende, og det bliver nu sat i spil.

- Vi forsøger at skaffe folkene arbejde enten i Storbritannien eller Norge til dem, der vil det. Det er en løbende proces, som vi arbejder på, lyder det fra Jens Mørk.

Totalenergies forventer, at man er oppe på fuld produktionskapacitet på Tyra-feltet om cirka 3½ måneder. Til den tid vil Tyra-anlægget producere 5,7 millioner kubikmeter gas om dagen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063