23948sdkhjf

Ib Andresen Industri investerer i nyt stansecenter

Underleverandøren har investeret i et nyt topmoderne og energieffektivt stansecenter, som både øger kapaciteten og kapabiliteten

- Investeringen i vores nye stansecenter flugter med vores strategi om løbende at optimere vores maskinpark med henblik på at forbedre vores produktivitet og styrke vores konkurrenceevne, indleder Thomas H. Agergaard, head of operations steel solutions, hos Ib Andresen Industri:

- Samtidigt har vi også haft som mål, at stansecentret skulle være mere energieffektivt. Også her flugter investeringen med en af vores strategiske indsatser, nemlig vores arbejde med bæredygtighed og reducering af vores CO2-udledning, fortsætter han.

- Derudover er der tilkøbt støjhuse til stansecentret, hvilket får stor positiv indvirkning på støjniveauet i den produktionshal, som den nye maskine er opført i. Som de første hos Prima Power har vi også fået et støjhus til vores stacker-system, siger Thomas H. Agergaard.

Det er normalt kun selve stansecentrets arbejdsbord, som har et støjhus. De to støjhuse fremmer arbejdsmiljøet.

- Alt i alt passer maskinen perfekt ind i vores produktionsmix. Det kommer nuværende såvel som nye kunder til gode. Vi ser frem til at tage den i brug i løbet af februar, udtaler Thomas H. Agergaard.

Højere oppetid og samtidigt mere energieffektiv

- Det nye stansecenter er finsk produceret hos Prima Power, og bliver en væsentlig forbedring af vores nuværende stanse-setup, fortæller Jan V. Aarosiin, technical supporter, og fortsætter:

- Den nye maskine inkluderer to borde på begge sider af maskinen, hvilket muliggør løbende drift uden afbrydelser i forbindelse med indsættelse af ny pladestak eller fjernelse af færdige emner.

Operatøren kan derfor forberede den næste stak, mens maskinen fortsætter med at producere, Det resulterer i en markant reduktion af omstillingstiden sammenlignet med det gamle stansecenter.

Yderligere forbedringer inkluderer en ekstra klap i bordet, der leder restgitteret ned til en saks, som klipper restgitteret i små stykker og sender de små stykker ud sammen med det øvrige skrot.

- Så skal maskinen ikke længere stå stille, mens restgitteret fjernes. Det er også positivt i forhold til maskinens oppetid, uddyber Jan V. Aarosiin.

- Det nye stansecenter benytter en innovativ tilgang til stanseprocessen ved at implementere et stansningsslag ved hjælp af en servomotor, siger han.

Den forenklede konstruktion reducerer fejlmuligheder og vedligeholdelsesomkostninger. Desuden opsamles og genbruges den energi, der bruges til at bremse stemplet, hvilket yderligere forbedrer maskinens energieffektivitet.

30 værktøjsstationer

Det gamle stansecenter har 20 værktøjsstationer. Det antal er øget med 50 procent i den nye som har 30 stationer.

Flere af disse værktøjsstationer er indeksstationer, og sammen med roterende ramhoved-funktionalitet, RRH, øges tilgængeligheden af roterende værktøjer.

Det kan også påvirke omstillingstiden positivt, da flere stationer gør det muligt samtidigt at have flere værktøjer i til flere produktioner.

Derudover kan værktøjerne fra det gamle stansecenter også anvendes i det nye stansecenter.

Artiklen er en del af temaet Maskinfokus.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062