23948sdkhjf

Skov er Danmarks bedste

Analyse: Skov-koncernen er den maskinproducent i Danmark, der klarer sig bedst på indtjening og vækst.
Generelt går det frem for den danske maskin- og komponentindustri. Det viser en ny brancheanalyse, som Berlingske Research har foretaget. Skov-koncernen, som producerer ventilations- og managementsystemer til svine- og kyllingefarme, skiller sig dog ud som den producent, der har præsteret bedst i perioden 2010-2012.

Afkastningsgraden i 2012 var for Skov-koncernen på 30 procent og i samme periode steg omsætningen med over 23 pct. til næsten 600 mio. kr. Ifølge Skovs adm. direktør Jørgen Yde Jensen er en af de afgørende parametre for denne vækst, at virksomheden har stort fokus på forskning og produktudvikling. I alt er 60 ud af de 275 medarbejdere beskæftiget med udviklingsaktiviteter, oplyser han til Berlingske.

- Vi optimerer konstant hele vores forretning for at spare omkostninger, så vi samtidig kan investere kraftigt i vores fremtid, forklarer Jørgen Yde Jensen videre til avisen.

Desuden skal fremgangen ses i lyset af en øget global efterspørgsel på fødevarer, som smitter direkte af på Skov-koncernen, der er leveringsdygtig på avancerede overvågningsværktøjer til de større driftssteder for animalsk porduktion.

Ifølge Berlingske Business gav 156 af analysens 55 virksomheder underskud i 2010, hvorimod kun otte virksomheder i 2012 havde røde tal på bundlinjen. Samlet set er hele branchens afkastingsgrad i perioden øget med 1,5 pct. point, mens udviklingen i årets resultat er gået op til 1 mia. kr., hvilket svarer til en stigning på hele 20 pct.
Læs mere om: SKOV
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094