23948sdkhjf

Maskinproducent har ikke plads til at tage flere ordrer ind – nu udvider de

Automations- og ingeniørvirksomheden Unimec har taget første spadestik til et nyt 1.000 kvadratmeter byggeri

Der er nok at se til hos Langå-virksomheden Unimec, der er vokset ud af sine fabrikslokaler. En længere vækstperiode har skabt travlhed i fabrikshallerne, der nu udvides med hele 33 procent i form af 1.000 kvadratmeter ny montagehal og kontor.

– Vi havde troet, at vi ville have masser af plads herude i mange år. Men vi har maxet ud og har simpelthen ikke kunnet håndtere flere ordrer grundet pladsmanglen. Så vi tror på, at vi kan vækste yderligere, når hallen står færdig til sommer, og vi har plads til det, siger Lasse Taulborg Madsen, der er direktør og partner hos Unimec, i en pressemeddelelse.

Virksomheden, der udvikler automationsudstyr til montage og færdiggørelse af industriprodukter, flyttede til den nuværende adresse i 2016 og beskæftigede dengang 12 medarbejdere, der i dag er blevet til 32 – en tilvækst, der er kommet inden for de seneste to til tre år.

Mere plads er lig med flere ansatte

Den nye montagehal kommer til at fylde 600 kvadratmeter og skal bruges til at bygge og levere større maskiner og anlæg, mens kontorfaciliteterne udvides med 400 kvadratmeter. De mange ekstra kvadratmeter giver også plads til nye medarbejdere.

– Vi forventer bestemt at skulle øge medarbejderstaben med byggeriet både med flere ingeniører, softwarefolk og montører. Lige nu er vi der, hvor vi ikke kan være i kantinen alle sammen på samme tid. Derfor har vi været nødt til at udvide. Det har krævet tålmodighed fra vores medarbejdere, og dem vi vil selvfølgelig gerne give gode forhold og takke for have været med på vækstrejsen, lyder det fra Lasse Taulborg Madsen.

Pharma er fortsat på programmet

De seneste år har en del af strategien hos Unimec været et indtog i pharma- og medicoindustrien som leverandør af avancerede specialmaskiner, og det er fortsat på programmet og en del af det, den nye hal skal bruges til.

– Vi står ved målsætningen om, at 30 procent af vores omsætning, svarende til over 15 mio. kr., skal komme fra pharma- og medicoindustrien inden for de næste to år. Det er noget af det, vi nu med større plads får et godt grundlag for at komme i mål med, siger Lasse Taulborg Madsen.

For 2023 og 2024 har Unimec budgetteret med nulvækst, også grundet pladsmanglen. Det nye byggeri, der beløber sig til 8,2 mio. kr. forventes at stå færdigt i sommeren 2024. Virksomheden regner med at vokse igen i 2025.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064