23948sdkhjf

VL Staal: Polske smede godt kvalificerede

Knap 20 procent af skorstensproducentens ansatte er fra Polen, og virksomheden er ikke bange for at øge andelen.
De polske smede lader ikke de danske kollegaer noget tilbage at ønske, når det handler om de faglige kvalifikationer.

Det siger Jørgen Damm, der er adm. direktør i skorstensproducenten VL Staal, til dagbladet Børsen som en reaktion på de strammere regler for ekstra- uddannelse, som frygtes at ville sende danske metalarbejdere bagerst i jobkøen.

- De polske smede er på samme niveau som de danske. Og vi måler også kvalifikationer på andet end det faglige, f.eks. kigger vi på, om man møder på arbejde hver dag – og at man møder til tiden. Og her må jeg sige, at polakkerne er meget interesserede i at arbejde – også mere end visse danskere, siger Jørgen Damm, som kan tælle 12 polakker blandt virksomhedens 70 ansatte.

Ærgerligt at opkvalificering tager ekstra tid
Det er otte år siden, VL Staal ansatte de første polske smede. Og virksomheden har ingen planer om at fjerne blikket fra øst, når de næste gang skal ansættes nye smede.

- Utroligt mange af de polske smede har ovenikøbet de nødvendige svejsecertifikater, som vi efterspørger, når de kommer til Danmark. De ved godt, hvordan de får arbejde i landet, siger Jørgen Damm.

Han understreger, at han udelukkende skeler til kvalifikationer frem for nationalitet, når der skal ansættes smede. Af samme grund ærgrer direktøren sig over, at nyt lovforslag lægger op til, at man skal være ledig i mindst fire måneder, før man kan få lov til at tage en efteruddannelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063