23948sdkhjf

Ny fabrikshal og 100 nye medarbejdere skal geare teknologikoncern til vækstmarked

Eltronic PTX i Hedensted udvider, ansætter og planlægger endnu en ekspansion til udlandet 

Hovedkontoret i Hedensted udvides med 3.000 kvadratmeter og hertil følger planerne om at ansætte 100 nye ingeniører og specialiserede teknikere.

Eltronic PTX, der laver udstyr til power-to-X-anlæg, har store planer for at matche efterspørgslen og det forventede aktivitetsniveau i 2025. 

– Vores kunder har stor tiltro til os på grund af vores ekspertise inden for brint, og i løbet af de seneste måneder har vi lavet aftale om udvikling af modulære procesanlæg til power-to-X-teknologileverandører inden for brintelektrolyse, ammoniaksyntese samt nuklear energi. Vi er også i dialog med aktører inden for andre teknologier til produktion af grøn brint, grøn metanol og biobrændsel, udtaler Carl Jensen, commercial director i Eltronic PTX, i en pressemeddelelse.

Eltronic PTX blev etableret i begyndelsen af 2023 og har siden udvidet sin kundebase med nye aktører inden for elektrolyse og andre PTX-teknologier i både Danmark og udlandet. 

Globale ambitioner

Eltronic PTX har blandt andet arbejdet tæt sammen med virksomheden Stiesdal Hydrogen om en del-leverance af et brinthåndteringssystem til et elektrolyseanlæg, der blev sat i drift i november 2023 på biogasanlægget i Kværs på Als ejet af Nature Energy og Andel. 

Anlægget bruger lokalt opsamlet biogent CO2 sammen med grøn brint til at optimere produktionen af bæredygtig biogas.

– Gennem partnerskaber med vores kunder er vi klar til at tage et større ansvar for at gøre Danmark til et foregangsland inden for power-to-X, og vores ambition er at blive en ledende teknologileverandør inden for modulære og serieproducerede procesanlæg til power-to-X-industrien globalt, siger Carl Jensen.

Samtidig med udvidelsen og masseansættelserne i Danmark planlægges en ekspansion til USA.

Her forventer Eltronic Group at kunne levere gas-håndteringssystemer fra starten af 2025.

Eltronic PTX

  • Virksomheden har specialiseret sig i at bistå elektrolyseleverandører med udvikling og seriefremstilling af brint-håndteringssystemer. 
  • Virksomhedens løsninger omfatter håndtering af strøm, vand og køling til kernen i elektrolyseanlæg samt håndtering af den producerede brint og ilt fra anlægget.
  • Derudover kan virksomheden systemintegrere og teste komplette brintanlæg for kunder i fabriksmiljø, inden de sendes ud i verden.

Kilde: Eltronic PtX

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093