23948sdkhjf

Dansk firma sætter taglines på en af verdens største kraner

Det danske firma Enabl har netop installeret sit tagline-system på en af verdens største kraner. Det er det hollandske firma Mammoet's PTC210-DS ringkran.

Mammoet er verdens største virksomhed indenfor specialtransporter og tunge løft. Ringkranen står lige nu placeret ved Mammoets europæiske hovedkvarter i Schiedam ved Rotterdam.

Enabl's tagline-system kan styre et kranet emne præcist, så det lander hvor det skal.

Enabl skriver, at tagline-systemet betyder, at kranen får et meget bedre kontrolleret løft og en reduceret nedetid. Det betyder også, at der kun kræves én operatør selv ved høje vindhastigheder i stedet for et helt operatørhold.

Dan Albjerg, Operation Manager hos Enabl, siger:

- Samarbejdet med Mammoet har været spændende. Jeg er stolt over at bringe vores erfaring med Tagline Master System fra vindindustrien til ringkranens løfteoperationer. Det er virkelig et joint-venture projekt, der gavner begge parter.

Næste generations vindmøller

I efteråret 2023 startede Mammoet en stor opgave på Cadeler's jack-up skibe Wind Orca og Wind Osprey for at forberede dem til at installere næste generations havvindmøller. Opgaven går ud på at montere en kran med højere kapacitet på skibene. Mammoets ringkran bruges til at fjerne de nuværende kraner ombord på skibene og til at installere de nye.

Enabl og Mammoet har gennem længere tid samarbejdet omkring Enabl Tagline Master System.

Mammoet har fået stillet et Tagline Master System til rådighed på lejevilkår, hvilket gør det muligt for dem at teste systemet på ringkranen, inden de eventuelt foretager en mere permanent investering.

Enabls kunder indenfor vindindustrien har anvendt det dokumenterede og patenterede Tagline Master System i mere end 10 år, og et stort antal systemer er i drift over hele verden. Systemet sikrer en kontrolleret og sikker løfteoperation selv ved høje vindhastigheder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062