23948sdkhjf

Carsoe indtager nyt marked

Den nordjyske virksomhed skal levere en fiskefabrik til en newzealandsk trawler

I de seneste 10 år er utallige fabrikstrawlere i Nordatlanten blevet udstyret med Carsoe fabrikker til forarbejdning af rejer og fisk ombord.

Det er denne erfaring og ekspertise, der har ført til firmaets første kontrakt på en komplet fabrikslinje til en nybygget trawler i New Zealand.

Nybygget Talley’s trawler med Carsoe fabrik

Det er den newzealandske fødevareproducent, Talley’s, der er nyeste navn på Carsoe kundeliste. Den nybyggede fisketrawler på knap 80 meter bliver den største trawler i Talley’s flåde, og den automatiserede og effektive fabrik ombord skal sikre, at fangsten bevarer sine høje kvalitet.

Valget af Carsoe som fabriksleverandør er en vigtig milepæl for Carsoe, der dermed udvider sin geografiske tilstedeværelse.

- Vi er den nye dreng i klassen på de sydlige breddegrader, men vores ekspertise og pålidelighed er en integreret del af vores forretning. Vi er meget stolte over at blive valgt som partner af et af de ældste newzealandske fiskeselskaber, Talley’s, fortæller Carsoes salgsdirektør Jeppe Christensen i en pressemeddelelse.

Tæt partnerskab førte til ordre

Når et komplet fabriksdæk skal udstyres med en ny fabrik, er høj kapacitet og hurtig forarbejdning af fangsten altid i højsædet. Derfor har teamet hos Carsoe været i konstant dialog med fabrikschef, skipperen og resten af holdet fra Talley’s for sammen at skabe det optimale fabriksdesign.

Ifølge projektleder hos Talley’s, Warren Harris, har det været af afgørende betydning i deres valg af fabrikspartner:

- Da vi sammenlignede Carsoe-designet med andre, var flowet i Carsoes design klart bedst. Samtidig har deres kommunikation vedrørende vores specifikationer og krav været enestående, siger han.

Automatiseret forarbejdning af mange arter

Fabrikken er designet til at strømline forarbejdning af forskellige arter ombord. Da der fanges en bred vifte af fiskearter, er fabrikken optimeret til at håndtere og forarbejde hvert enkelt produkt effektivt, og sikre den kortest mulige tid fra dæk til fryser for at bevare kvalitet og friskhed.

Det komplette fabriksanlæg er designet med en høj grad af automatisering, hvilket minimerer behovet for manuelt arbejde og sikrer bedre arbejdsforhold for besætningen med færre tunge løft.

- De automatiserede processer gør arbejdet lettere for besætningen. Det er en stor hjælp til at opnå en stabil god produktion og reducere tungt løftearbejde for besætningen, slutter Warren Harris.

Fangsten forarbejdes hurtigt og fryses ombord, klar til distribution som fileter og HG.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062