23948sdkhjf

Offshore-virksomhed vil have styr på bæredygtigheden i komplekse værdikæder

Sparringstilbud skal hjælpe virksomheder med kommende lov- og kundekrav

Procon Wind Energy, med hovedkontor i Aalborg, har meldt sig under fanerne til Bæredygtige Værdikæder – et sparringstilbud under Erhvervshus Nordjylland.

Thomas Padfield, head of business & brand development i Procon Wind Energy, lægger ikke skjul på, at opgaven med at få styr på bæredygtigheden i virksomhedens værdikæder er kompleks.

Deres værdikæder omfatter talrige leverandører og underleverandører fra forskellige dele af verden.

- Selvom vi allerede er godt i gang på området, har vi brug for input til, hvordan vi prioriterer vores indsatser bedst muligt. Ikke mindst i forhold til den lovgivning og de markedsbevægelser, der er udsigt til de kommende år. Og det kan Erhvervshus Nordjylland hjælpe os med. Vores erfaringer viser, at man relativt nemt kan bevæge sig ud ad en bæredygtighedstangent, som viser sig at ende blidt, hvorefter man må arbejde sig tilbage på rette spor, udtaler Thomas Padfield i en pressemeddelelse.

Vi har derfor fuld fokus på, hvordan vi kan gøre vores værdikæder mere bæredygtige. Lykke Christensen, QHSE- & bæredygtighedskoordinator i Procon

Lokal arbejdskraft er ofte et kundekrav

Procon opererer blandt andet på det globale marked for offshore-vind.

Et af mange projekter udspiller sig i Taiwan, hvor Procon for Copenhagen Offshore Partners og i samarbejde med Rambøll blandt andet udfører design af fundamenter til tre vindparker. Udover designdelen varetager Procon indkøb af materialer, installation og foreløbig idriftsættelse på land, før løsningerne skal idriftsættes endeligt på havet.

Procon har haft en vækst på cirka 75 procent årligt de senere år. De beskæftiger 35 medarbejdere i Danmark og cirka 200 elektrikere og teknikere rundt om i verden på igangværende projekter.

Brugen af lokal arbejdskraft og om muligt også lokalt fremstillede materialer er ofte et kundekrav. 

- Vi har derfor fuld fokus på, hvordan vi kan gøre vores værdikæder mere bæredygtige. Vi har besluttet os for en løsning, hvor vi hyrer en tredjepart ind til at bæredygtighedsscreene og -auditere vores værdikæder. På den baggrund kan vi på sigt udvælge leverandører ud fra deres bæredygtighedsprofil. De leverandører, vi samarbejder med, får et certifikat med en score og et forbedringsforslag. Det dokumenterer, hvordan de arbejder med bæredygtighed, og at de er godkendt som leverandør til os, udtaler Lykke Christensen, der er QHSE- & bæredygtighedskoordinator i Procon.

Store udfordringer med værdikæder

Sparringstilbuddet Bæredygtige Værdikæder kører i 2023-2024.

Forretningsudvikler i Erhvervshus Nordjylland, Morten Bandholm, er fuldt bevidst om de store udfordringer, mange virksomheder står overfor i forhold til værdikæderne.

- Skærpede leverandørkrav er en afgørende drivkraft, som udspringer af nye EU-direktiver. De kræver, at store virksomheder skal rapportere om alt fra klima- og miljøpåvirkninger til menneskerettigheder, der er relateret til blandt andet råvareproduktion, produktfremstilling, transport, salg, brug og affaldshåndtering. De krav får direkte indflydelse på mindre virksomheder, som leverer produkter og services til de større aktører, udtaler Morten Bandholm.

Se nøgletal for:
Læs mere om: bæredygtighed
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.75