23948sdkhjf

Strategiskifte får vestjysk stålvirksomhed til at skifte navn

Esbjerg-virksomheden EMS ændrer navnet fra Esbjerg Maritime Service til Engineered Market Solutions

Esbjerg Havn er allerede et af verdens knudepunkter for havvind, og beliggenheden ved Nordsøen udgør et enormt potentiale for fremtidens investeringer i grøn energi. Den udvikling satser EMS målrettet på at blive en del af, og som led i strategien skifter virksomheden nu navn fra Esbjerg Maritime Service til Engineered Market Solutions.

- For halvandet år siden formulerede vi en ny kerneopgave, der lyder, at ”EMS skal levere værdiskabende løsninger til energiindustrien”. Det indebærer, at vi i højere grad fokuserer på projektledelse, strategiske samarbejder og udvikling af egne produkter, og i mindre grad på at være underleverandør i traditionel forstand, forklarer direktør og indehaver Kenneth Hagelskjær om baggrunden for navneskiftet.

Den nye strategi har medført en stejl vækstkurve, der er slået tydeligt igennem i det nye 2022/2023-regnskab, hvor EMS har forbedret resultatet før skat fra 2,1 til 4,1 mio. kr. Virksomheden har styrket sin organisation betydeligt for at kunne håndtere mere komplekse opgaver for kunder i ind- og udland. Tæller man søsterselskabet Global Gravity med, er EMS over det seneste år vokset fra 80 til 115 medarbejdere.

Olie/gas-erfaring kan tilføre værdi til PTX-projekter

Det ”nye” EMS består af tre afdelinger – engineering, produktion og service – som alle har fået en markant opgradering af både faciliteter og kompetencer gennem de seneste års udvidelser, hvor virksomheden har investeret over 65 mio. kr. i to nye produktionshaller og en administrationsbygning. Med rammerne på plads er fokus nu på at få de tre afdelinger til at spille hinanden endnu bedre.

- De koncepter, som vi begynder at få succes med nu, har vi arbejdet med i flere år. Men vi var nok lidt for tidligt ude og befandt os for langt nede i fødekæden. De sidste par år har vi investeret markant i faciliteter og kompetencer og befinder os nu et sted, hvor vi kan tillade os at være selektive i forhold til, om kunder og opgaver passer ind i vores strategi, siger Kenneth Hagelskjær.

Lige nu er det især procesudstyr til produktion og distribution af energi, der fylder i ordrebogen. Det gælder blandt andet tanke, beholdere, pipelines og rørsystemer til energikunderne. Samtidig er EMS i fuld gang med at positionere sig i forhold til et kommende vækstmarked inden for brint. For nylig blev Danmarks første statslige udbud af grøn brint afgjort, hvilket igangsætter seks projekter med etablering af PTX-anlæg i Danmark.

- Potentialet i brintindustrien er enormt. Det er ikke et nyt marked, men ingen har prøvet at håndtere projekter i så stor skala som de PTX-anlæg, der skal bygges nu. Vi ser en oplagt mulighed for, at vores viden og erfaring fra mange år i olie- og gasindustrien kan tilføre værdi til kunderne og sikre os en rolle i kommende brintprojekter, siger Kenneth Hagelskjær.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079