23948sdkhjf

Topsoe vinder ærespris i vækstkonkurrence

Samfundsansvar og bæredygtighedsfokus har sikret Topsoe og Jakob Haldor Topsøe Æresprisen ved EY Entrepreneur Of The Year 2023

Det begyndte i 1940, hvor kemiingeniør Haldor Topsøe grundlagde det, der dengang hed Haldor Topsøe.

I dag mere end 80 år senere har Topsoe for længst markeret sig globalt inden for innovation og bæredygtighed med deres katalysatorer og løsninger til grøn omstilling, der bruges i flere industrier i mange lande.

Nu får Topsoe Æresprisen ved den danske udgave af EY Entrepreneur Of The Year, der hvert år hylder vækstvirksomheder. Prisen bliver uddelt til bestyrelsesformand Jakob Haldor Topsøe, der som barnebarn af grundlæggeren er tredje generation i virksomheden.

Fokus på familieejede virksomheder

Modtageren af Æresprisen findes af en uvildig jury, der i år består af erhvervskoryfæerne Christian Frigast og Jørgen Mads Clausen samt Niels Bang-Hansen, der er direktør for erhvervskunder i Danske Bank, som er samarbejdspartner på EY Entrepreneur Of The Year i Danmark.

Æresprisen, der i år uddeles for niende gang, sætter fokus på danske familieejede virksomheder, hvis bidrag til dansk erhvervsliv og til dansk kultur er unikt. Æresprisen hylder de virksomheder og deres ejere, som med et mangeårigt og imponerende engagement har skabt anerkendelse gennem høje standarder.

- Det er både en hyldest til familiens engagement og ledelse gennem årene, til virksomhedens udvikling og til Jakob Haldor Topsøes aktive bidrag til samfundet omkring sig – og ikke mindst til virksomhedens bidrag til den grønne omstilling. Topsoe er på flere områder rollemodeller for andre danske virksomheder, siger Søren Smedegaard Hvid, partner i EY og direktør for EY Entrepreneur Of The Year.

Løsninger på samfundets største udfordringer

Det er blandt andet Topsoes innovative løsninger inden for katalytisk teknologi, power-to-X og dets effekt på den grønne omstilling samt en bæredygtighedsstrategi, der dækker hele værdikæden, juryen har bemærket. Samtidig fremhæver de virksomhedens rejse, der har været præget af frasalg og senere tilbagekøb af virksomheden. Noget, der bliver fremhævet som et eksempel på en stærk og visionær familie bag.

- Jeg er stolt over på virksomhedens og familiens vegne at modtage denne flotte anerkendelse af vores positive bidrag til samfundet. Lige siden min farfar grundlagde virksomheden i 1940, har formålet været at finde løsninger på nogle af samfundets største udfordringer. I dag er vores fokus rettet mod klimakrisen, som vi vil gøre vores bedste for at bidrage til at løse ved at udvikle og udbrede nye teknologiske løsninger, siger Jakob Haldor Topsøe, bestyrelsesformand, Topsoe Holding.

EY Entrepreneur Of The Years Æresprisen bliver afsløret som optakt til den store landsfinale, der bliver afholdt 23. november i København. Her konkurrerer seks regionale vindere om at blive kåret til 2023’s Entrepreneur Of The Year i Danmark. Derudover bliver der udnævnt vindere af flere særkategorier.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094