23948sdkhjf

Moldow leverer nyt udsugningsanlæg til conveyer-producent

JTT Conveying har udvidet sin produktion i Bredsen

Positiv vækst og produktionsoptimering hos JTT Conveying i Bredsten medførte et behov for en ny produktionshal. I hallen bliver de lange transportanlæg og forskellige komponenter i stål, som virksomheden sælger, nu svejset. Den nye produktionshal betød ligeledes et behov for et nyt udsugningsanlæg, som Moldow har designet og leveret.

– Vi har samarbejdet med Moldow om vores procesudsugning og -ventilation i mere end 15 år, og det er et samarbejde, vi har været godt tilfredse med. Det var derfor oplagt at gå til dem, da vi havde brug for udsugning til vores nye produktionshal, fortæller direktør hos JTT Conveying, Henrik Prüsse.

Nøgleordene for den nye anlægsløsning har været tilgængelighed, automatik og energieffektivitet.

Godt arbejdsmiljø og ingen luftforurening

I den nye svejsehal, der tidligere blev anvendt til montage, svejses virksomhedens lange transportbånd.

Den nye svejserøgsudsugning sikrer det bedste arbejdsmiljø for de ansatte ved at udsuge svejserøgen og -partiklerne og efterfølgende filtrere den udsugede luft.

– Vi har etableret udsugning fra de otte svejsestationer i hallen med svingbare svejsearme, og hver station er udstyret med automatspjæld. Derudover er der inkluderet luftskifte i hallen med udsugning og friskluftsindblæsning for yderligere at sikre et godt indeklima og optimal luftbalance, forklarer projektleder hos Moldow, Søren Enevoldsen.

– Når svejserøgen er suget ud, filtreres den i et patronfilter, der er placeret udenfor hallen. Filteret er udlagt til 10.000 m3/h og er selvrensende, har minimalt vedligehold og en effektivitet på 99,9 procent, fortsætter han.

– Friskluftsindblæsningen sker via en indblæsningspose langs den ene side af hallen. Posen er designet til at have varierende kastelængde, så den indblæste luft fordeles optimalt i hallen, lyder det fra Søren Enevoldsen.

Energioptimeret og bæredygtig procesudsugning

Efter ønske fra JTT Conveying er der naturligvis tænkt energioptimering og bæredygtighed ind i den nye procesudsugning.

Den helt afgørende faktor i den sammengæng er varmegenvindingen. Som udgangspunkt etablerer Moldow altid varmegenvinding på procesudsugning, da der er store besparelser på varmeregningen at hente.

– Det er helt oplagt at udnytte varmen fra den udsugede luft, så derfor er der etableret varmegenvinding. Krydsveksleren genvinder op til 73 procent af varmen fra den udsugede luft til opvarmning af den friske luft, der skal tilføres hallen, fortæller Søren Enevoldsen.

– For yderligere energioptimering muliggør anlæggets kontrolsystem og teknologi variabel drift afhængigt af behov, årstid og driftsforhold. Automatspjæld ved hver svejsestation (sugearm) og ventilatorens frekvensomformer starter kun anlægget ved behov og suger dermed kun den helt nødvendige mængde, slutter han.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094