23948sdkhjf

Nødstrømsspecialist har mere travlt end nogensinde: Der ansættes i et væk

Projekterne strømmer ind hos den nordjyske nødstrømsekspert PM Energi, og det samme gør nye medarbejdere. Alene i 2023 har man budt velkommen til mere end 20 nye kolleger.

Administrerende direktør Carsten Madsen fortæller, at virksomheden oplever en af de travleste perioder nogensinde. 

- Industrien opgraderer i alle led, fornemmer vi. Der er mange nye erhvervsbyggerier som skal nødforsynes. Når flere hundrede medarbejdere har deres daglige gang under samme tag, må strømmen ikke svigte. Derfor bliver nødstrømmen taget ekstremt seriøst af både bygherre og rådgivere, udtaler Carsten Madsen.

Nye ressourcer

Alene i år har efterspørgslen på nødstrømsanlæg været konstant stigende. 

Brønderslev-virksomheden skal de kommende måneder aflevere flere omfangsrige projekter. Det er blandt andet de danske produktionsvirksomheder, som har skærpet deres fokus på forsyningssikkerhed. 

Det næste halve år skal PM Energi ligeledes forsyne en række nye erhvervsbyggerier med nødstrøm. Det har krævet rigtig mange nyansættelser, hvor både værkstedet, serviceafdelingen og administrationen har fået tilført ekstra ressourcer.

- Vi har styrket alle afdelinger for at være gearet til efterspørgslen. Vi har fået flere smede, mekanikere, servicemontører og elektrikere, mens vi sideløbende har udvidet salgsafdelingen og projektafdelingen med nye ingeniører. I alt 20 nye kolleger er kommet til siden januar. Vores HR-afdeling gør et kæmpe stykke arbejde med at rekruttere dygtige folk, og vi har fået gode kræfter ind i både Brønderslev og Hedehusene Der er en voldsom interesse for nødstrøm, og intet tyder på, at den aftager foreløbig, siger Carsten Madsen.

Finans, proces og gamle bygninger

Carsten Madsen fortæller, at hvor det tidligere var primært finans-, IT- og hospitalssektoren, der lagde ordrer på de helt store nødstrømsløsninger, er produktionsindustrien kommet flot med. Det er blandt andet frygten for manglende strøm til pakkerobotter, køling og produktionsmaskiner, der bliver reageret rettidigt på, og projekterne bliver stadig mere omfattende.

Men det er ikke kun nødstrøm til nye domiciler og fabriksudvidelser, der efterspørges. Nødstrømmen er nemlig også i fokus, når det gælder energiforbedringer i ældre produktionshaller og kontorbygninger. 

Mange brancher arbejder intensivt på at nedbringe klimapåvirkningen, og når energiforbruget nærstuderes, kalder det ofte på en opgradering. Det mærker Carsten Madsen og medarbejderne på interessen for UPS-anlæg.

- En forældet UPS i serverrummet bidrager ikke positivt til klimaregnskabet. Det har løftet efterspørgslen på energioptimerede anlæg. De nye UPS har en langt bedre virkningsgrad, og det er godt for miljøet og elregningen. Der bliver skiftet en del gamle anlæg ud, og det bliver endnu flere de kommende år, siger Carsten Madsen.

Søger folk

Med tyve nye folk i folden har antallet af ansatte rundet de 80 - men der er stadig behov for endnu flere kollegaer. Lige nu søger virksomheden både en el-konstruktør og en ny servicekoordinator.

- Vi har fået mange nye kunder på servicesiden. Det kræver meget planlægning at nå rundt til alle, så vi har brug for endnu en koordinator. At serviceeftersyn prioriteres højt, er igen et udtryk for at ingen længere tager chancer med nødstrømmen. Det kan vi absolut kun glæde os over, slutter Carsten Madsen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156