23948sdkhjf

Smedevirksomhed frikendt efter arbejdsulykke

I oktober 2022 blev PL Kleinsmedie i Hedensted ramt af en arbejdsulykke. En smedesvend skulle oprette et skærebord, og som et led i dette valgte han at lægge en 900 kg tung pallekasse op på emnet, hvor det balancerede på et 10x10 cm profilrør. Herefter opvarmede han emnet med en skærebrænder. Det skriver Tekniq Arbejdsgiverne på sin hjemmeside.

Pallekassen faldt imidlertid ned over smeden, der fik en række alvorlige skader. Sydøstjyllands Politi indstillede efterfølgende PL Kleinsmedie til en bøde på 110.700 kr.

Nu er virksomheden imidlertid blevet frikendt i byretten i Horsens.

Anklagemyndigheden mente ikke at opgaven var tilrettelagt og planlagt til at blive udført sikkerhedsmæssigt korrekt. Smedemester Peter Lund Sørensen hævdede dog, at medarbejderen var instrueret og derfor på egen hånd valgte en anden løsning til opgaven. En række vidner bakkede smedemesteren op, og derfor blev virksomheden frifundet.

- Dommen er af stor værdi. Den viser, hvor vigtigt det er både at instruere sine medarbejdere om sikkerhed forud for en opgave – og efterfølgende også føre tilsyn med sikkerheden. Det kunne vi dokumentere var sket i denne sag, og derfor blev PL Kleinsmedie frifundet for ansvar og slipper for en meget stor bøde. Det er et vigtigt signal og viden til alle andre virksomheder i det daglige arbejde med sikkerhed, siger advokatfuldmægtig Katrine Bruun fra Tekniq Arbejdsgiverne.

Den berørte smedesvend arbejder stadig hos PL Kleinsmedie.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094