23948sdkhjf

Ny virksomhed efter konkurs

Ordrene udeblev og Leif Lausten måtte i marts erklære sit firma HNH Sønderborg konkurs. Torsdag slår han dørene op til en ny ingeniørvirksomhed med tilhørende maskinfabrik.
For knap tre måneder siden måtte Leif Lausten gå den tunge gang til skifteretten og få sit firma HNH-Sønderborg erklæret konkurs. Nu har han med hjælp fra kunder og samarbejdspartnere købt en del af aktiverne i det tidligere selskab og etableret den nye virksomhed Invector.

- Den opbakning jeg har mødt fra kunder og samarbejdspartnere fortæller mig, at etik og moral er vigtig i alle former for forretning. Uden den opbakning var det ikke lykkedes at etablere et nyt selskab. Ja, selv pengeinstituttet og revisor er den samme, som i det tidligere firma. Det er vist ikke normalt, siger Leif Lausten.

Firmanavnet Invector er et kunstord sammensat af de engelske ord invention og vector. Invention betyder opfindelse og ordet vector viser en retning mod vækst og udvikling.

Vil kæmpe for ordrerne
Selskabet, der beskæftiger syv medarbejdere, er flyttet ind på adressen Løntoft 6 i Ragebøl, hvor plastvirksomheden Micotron tidligere havde til huse.

- Vi oplever ingen jubelscener derude, og der er kamp om hver eneste ordre, fastslår Leif Lausten, der i øjeblikket er i gang med at levere løsninger til blandt andet Danish Crowns nye slagteri i Holsted og til Siemens Windpower.

Invector har specialiseret sig i udvikling af fuldautomatiske maskinløsninger til alle typer industri, blandt andet vindmøllebranchen, fødevaresektoren og træindustrien.

Fremadrettet vil virksomheden koncentrere sig om design og levering af komponenter og komplette løsninger. Den egentlige produktion vil blive outsourcet til kolleger i branchen. Man fastholder dog en række maskiner for stadig at kunne gennemføre hands-on udviklingsforløb og producere prototyper.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062