23948sdkhjf

Industriteknikere på talentsporet

Metal College Aalborg har sat et ekstra gear på uddannelsen til industriteknikker.
På den nye linje ”Talentsporet” bliver der fokuseret på nogle af de processer, som i stadig højere grad indtager faget.

- På Talentsporet har vi lagt mere vægt på CNC og CAD/CAM. Det er rettet imod de virksomheder, der har brug for større kvalifikationer på netop de områder, og dem kan vi styrke gennem dette målrettede forløb, fortæller faglærer Kenneth M. Abel, Metal College Aalborg.

Det, jeg ville
En af de elever på uddannelsen til industriteknikker, der har valgt Talentsporet, er Mads Mortensen.

- Min læreplads bruger CNC-bearbejdning og Master-CAM. Jeg havde snakket med mester, om ikke det var en ide, at jeg fik sådan en uddannelse. Da linjen begyndte her, var det helt klart det, som jeg ville, siger Mads Mortensen, der er i lære hos NS Teknik, Mariager.

Også Malte Myrhøj, der er i lære hos Nymann Teknik i Hobro, har fuld opbakning fra lærepladsen.

- Min chef syntes, at det var en rigtig god ide. For det her er fremtiden. Og det manuelle arbejde, som jeg måtte mangle, det skal han nok lære mig.

Claus Nymann, der som industritekniker hos Nymann Teknik deltager i oplæringen af Malte Myrhøj, støtter klart Maltes uddannelsesvalg.

- Vi får glæde af det på den længere bane, for det giver ham et boost ikke alene på det faglige men også på selvtilliden. Jeg kan mærke, at det går stærkt med ham.

Højt slutniveau
Indholdet i Talentsporet på uddannelsen til industriteknikker er ændret i forhold til det almindelige forløb.

- Der er taget timer ud af den manuelle del af uddannelsen. Den udgør nu kun to uger på hovedforløbet, hvor der før var 10 uger. Der er så kommet en del specialer ind i undervisningen, og vi arbejder med Mastercam CAD/CAM, som mange virksomheder bruger. Alt dette sikrer, at slutniveauet på CNC er meget højt, fastslår Kenneth M. Abel, Metal College Aalborg.

- Virksomhederne har brug for disse kompetencer, for vi oplever, at flere og flere virksomheder ikke har de gamle konventionelle maskiner mere, slutter Kenneth M. Abel.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079