23948sdkhjf

Tyske medejere: Vi er ikke skyld i Netto Perforerings konkurs

Det tyske selskab Dillinger Fabrik Gelochter Bleche GmbH mener ikke, at den østjyske perforeringsvirksomhed stod til at redde.
Netto Perforering blev erklæret konkurs den 11. juni ved Skifteretten i Skanderborg, og i en efterfølgende pressemeddelelse rettede direktør Torben Væver hårde beskyldninger mod Dillinger Fabrik Gelochter Bleche, der ejede 35 procent af Skanderborg-virksomheden.

Torben Væver hævdede, at tyskerne var uvillige til at skyde ny kapital i selskabet, selv om Netto Perforerings bankforbindelse så positivt på en videreførelse af aktiviteterne.

Negative resultater
Den udlægning kan Dillinger Fabrik Gelochter Bleche imidlertid ikke helt genkende. Ifølge tyskerne var der nemlig tale om en forretning, der gennem flere år havde oplevet faldende omsætning, og derudover gjorde tabet af en stor kunde det alt for risikabelt af føre aktiviteterne videre.

- Den nødvendige reduktion af virksomheden kom for sent, og med udgangen af 2012 var selskabets egenkapital negativ. På trods af dette fortsatte Dillinger Fabrik Gelochter Bleche samarbejdet med Netto Perforering. Efter negative resultater, også i de første 4 måneder af 2013, stod det klart, at selskabet ikke kunne overleve på egen hånd, skriver Dillinger Fabrik Gelochter Bleche.

- Efter vores opfattelse kunne den omkostningstunge produktionsafdeling ikke fortsætte. Hovedaktionæren forsøgte at hente de samlede omstruktureringsomkostninger hos os, firmaets minoritetsaktionær. Vores udestående hos Netto Perforering blev stadig større, og med de fremtidige forventede tab fra produktionsafdelingen var Dillinger Fabrik Gelochter Bleche, i modsætning til i 2004, ikke længere indstillet på alene at kompensere for tabene, lyder det videre.

Starter nyt, dansk datterselskab
Dillinger Fabrik Gelochter Bleche har udover rollen som minoritetsaktionær også fungeret som leverandør til Netto Perforering. Som afløser for det kuldsejlede selskab har tyskerne nu etableret det 100 procent-ejede datterselskab DF Perforering ApS, hvor man vil betjene virksomhedens danske kunder.

De kan dog se frem til konkurrence fra Torben Væver, der kører aktiviteterne i Skanderborg videre under navnet Netto Perforering Skanderborg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078