23948sdkhjf

Indvier test-rig til 120 meter lange vindmøllevinger

Testcenteret Blaest i Aalborg har netop indviet sin nye testrig for havvindmøllevinger på plus 120 meter. 

Det var efter, at Blaest indgik et samarbejde med Siemens Gamesa om test af deres fremtidige vinger, at beslutningen om at investere i anlægget blev taget. Den første vinge bliver da også allerede testet i de nye faciliteter. 

- Muligheden for test og validering af nye komponenter såsom vindmøllevinger er essentiel. Denne nye testrig spiller en væsentlig rolle i test og validering af den nye generation af vindmøllevinger, siger Peter Fuglsang, head of blade module hos Siemens Gamesa, og fortsætter:

- Den vinge, vi er ved at teste nu, er en del af den største vindmølle, vi nogen sinde har lavet. Alene med 90 af disse offshore vindmøller vil vi kunne dække strømforbruget i en by på størrelse med Amsterdam. Derfor er det også vigtigt, at vi har adgang til store faciliteter som den her.

Hos Blaest har man med testrig'en forsøgt at imødegå efterspørgslen på mulighederne for at teste store komponenter.

- Med den her nye testrig er vi forberedt på de næste mange års test og validering af de stadig større vindmøllevinger, som vi kommer til at se mere af i de kommende år, siger administrerende direktør hos Blaest, Erik Steen Jensen. 

Blaest er ejet af Danmark Tekniske Universitet (DTU), Force Technology og Det Norske Veritas, og er et af verdens førende testcentre for vindmøllevinger. Testcenteret er baseret på omkring 40 års erfaring med vingetest, og drives på et kommercielt grundlag.

Se nøgletal for:
Læs mere om: vindmøller
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.782