23948sdkhjf

Stifter forlader LT Automation: - Det er svært at skilles fra sit livsværk

Lasse Thomsen er ikke længere en del af LT Automation. Han stiftede virksomheden i 2011 efter 11 år I ledende stillinger hos Migatronic Automation.

I april 2023 blev virksomheden dog erklæret konkurs efter nogle år med kraftig vækst. Mangel på likviditet satte en stopper for selskabet i den oprindelige form.

En række nye investorer trådte imidlertid til og etablerede LT Automation Aalborg A/S, og Lasse Thomsen kom med som ansvarlig for salg og marketing.

14 år spækket med udfordringer

Uenighed om den fremtidige strategi betyder dog, at deres veje nu skilles, og det er selvfølgelig en vemodig beslutning for Lasse Thomsen.

- Det er svært at skilles fra sit livsværk, sit fundament. Det har nemlig været min drøm at bygge virksomheder op med vækst og robotteknologi som indhold. Det lykkedes, og jeg startede for 14 år siden på et kontor i Hjallerup, fortæller han.

- Hver dag de forgangne 14 år har været spækket med udfordringer og indhold, været varieret og har budt på solide doser mod- og medvind, hovedbrud, gennembrud, opture, svedeture, nedture og rundture, tilføjer han.

Har arbejdet med robotter siden 1986

LT Automation startede som leverandør af automationsløsninger til den brede industri, og siden kom et mere specialiseret område som leverandør af robotter til håndtering af blodprøver i hospitalssektoren til. De nuværende ejere af LT Automation vil udelukkende satse på hospitals-markedet, og dermed skære industri-delen fra. Det er her, de strategiske uenigheder ligger.

- Behovet for at løfte både sundhedssektoren som industrien med innovativ robotteknologi har aldrig været større. Uanset om det drejer sig om grøn omstilling, forsyningssikkerhed eller arbejdsmiljø, kan robotter skabe resultater, der gør en forskel. Jeg mener, at robotteknologi skal være tilgængelig for såvel det store hospital som den lille smedevirksomhed, forklarer Lasse Thomsen, og fortsætter:

- Jeg har jo arbejdet med robotautomation siden 1986. Altså med håndteringsrobotter, svejserobotter fra Migatronic og er startet op selv. Jeg har brugt al min energi på at komme ind til de her kunder, som blandt andet er store pharma-virksomheder og så videre. Det er jo ikke nogen, man bare lige kommer ind til og bliver godkendt, og det har jeg brugt seks-syv år på.

- Siden jeg startede som selvstændig i 2010, har jeg jo nærmest ikke kunnet sove lørdag aften, fordi jeg bare skulle have weekenden overstået, så jeg kunne komme ud og besøge kunder igen. Og nu kunne jeg godt mærke, at det var første gang i 14 år, at jeg ikke havde det sådan, lyder det fra Lasse Thomsen.

Ingen bad feelings

Konsekvensen blev derfor, at LT Automation og Lasse Thomsen har valgt at gå hvert til sit. Det er en situation, som Lasse Thomsen betegner som meget vemodig, men han er dog helt afklaret.

- Jeg er ikke skuffet, fordi jeg kunne sådan set bare have fortsat. Men jeg kunne bare mærke, at det ikke er det, jeg brænder for, og så bliver dagen for lang, siger han, og understreger, at han respekterer, de nye ejeres prioritering:

- Der er overhovedet ikke nogen bad feelings, fordi ligegyldig hvad, så var alternativet, at hvis de hvis ikke var kommet ind dengang (i forbindelse med konkursen, red.), så havde vi ikke haft en virksomhed i Aalborg nu. Og de skal nok blive store inden for det område, de har valgt, konstaterer Lasse Thomsen.

Forventer at fortsætte som iværksætter

For hans eget vedkommende er der ikke nogen konkrete planer for, hvad der nu skal ske.

- Min plan lige nu er faktisk at prøve at trække stikket i en måneds tid. Så jeg rejser til Afrika, ud på savannen, og ligger og kigger ud over løverne, og så vil jeg lige prøve at mærke efter, hvad det er, jeg vil, siger Lasse Thomsen.

Ét er dog sikkert – fremtiden kommer også til at være inden for robotter og automation.

- Jeg tror, at det her kommer til at åbne døren for nogle nye, spændende ting. Allerede nu er der noget, som jeg kan sige ja til, men det er jo også klart, at nu har jeg prøvet at have over 40 mand ansat, og det er bare noget over det at være selvstændig, så jeg tænker, det bliver inden for det. Lige hvad det bliver, det må vi se, slutter Lasse Thomsen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125