23948sdkhjf

Megaordre: GEA skal bygge kæmpemejeri

Søborg-selskabet skal bygge ny mælkepulverfabrik i Irland. Ordren er på over 350 mio. kr., og er en af de største mejeriordrer i selskabets historie.
Efterspørgslen for mælkepulver på verdensmarkedet er enorm i øjeblikket, og der produceres lige nu for lidt mælkepulver til at imødekomme markedets behov. Det mærker GEA Process Engineering lige nu flere steder i verden. Senest har det irske mejeriselskab Glanbia bedt GEA Process Engineering om at bygge deres nye mælkepulverfabrik i Belview.

- Vi har arbejdet sammen med Glanbia i mange år og leveret flere komplette mejerier og fabrikker til dem. Derfor er vi selvsagt også stolte over, at Glanbia vil fortsætte det gode samarbejde og har bedt os om at bygge deres nye fabrik, fortæller administrerende direktør Anders Wilhjelm fra GEA Process Engineering.

Et af de største anlæg i Europa
Når mælkepulverfabrikken er færdig, vil den producere over 100.000 tons mælkepulver om året, hvilket gør anlægget til et af de største i hele Europa. GEA Process Engineering skal levere hele fabrikken med alle installationer fra mælkens ankomst i tankbiler, til at fyldte sække med mælkepulver forlader fabrikken.

- Fabrikken i Belview er en meget vigtig strategisk fabrik for vores virksomhed og et vigtigt skridt til at kunne realisere vores forventninger til vækst i selskabet. GEA Process Engineering er en rigtig god partner for os. De har både lokal repræsentation i Irland, et stærkt renomme i branchen for at levere mejeriinstallationer i verdensklasse og sidst men ikke mindst, kan de bygge hele anlægget fra ende til anden, forklarer Jim Bergin, administrerende direktør for Glanbia Ingredients Ireland Ltd.

Forventet opstart i 2015
Glanbia Ingredients er den ledende producent af fødevareingredienser lavet af mælk i Irland, og selskabet forarbejder hvert år over 1,6 mia. liter mælk, hvilket svarer til 30 procent af mælkeproduktionen i Irland. Selskabet producerer ligeledes en række mælkebaserede ingredienser.

Opførelsen af den nye mælkepulverfabrik er allerede i gang, og det nye anlæg forventes at åbne i foråret 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.953