23948sdkhjf

Medie: Ståldirektør er den "økonomiske rygrad" i omstridt stutteri

Gennem sit holdingselskab Euro-Steel 1998 har Morten Larsen, direktør for Euro-Steel, i årevis været med til at holde hånden under kontroversiel stutteris økonomi, skriver Finans

Balladen om det omstridte Viegård Stutteri i Skals ved Viborg raser fortsat, ikke mindst efter at politiet i august gravede 50 døde heste op, som var begravet på stutteriets jorde.

Stutteri Viegård, der ejes af John Byrialsen, havde sidste år en gæld på over 53 millioner kroner. Men blandt andet Morten Larsen, direktør for stålleverandøren Euro Steel, har været med til at holde hånden under økonomien, skriver Finans, der betegner Euro-Steel 1998 som den økonomiske rygrad for stutteriet.

Holdingselskabet Euro-Steel 1998, der primært ejes af Morten Larsen, købte i 2017 14 heste af Viegård Stutteri. Det viser en lageroptegnelse, som Finans har fået aktindsigt i hos Erhvervsstyrelsen.

Hestene var vurderet til mellem 15.000 og 373.000 kroner stykket. Men Euro-Steel 1998 købte 13 af hestene for 57.000 kroner stykket og den sidste hest for 59.000 kroner, hvilket gav stutteriet 800.000 kroner i kassen.

Euro-Steel 1998 har desuden gennem tiden opkøbt en stor del af stutteriets jord og bygninger, og så sent som i august i år tinglyste selskabet underpant på ejerpantebreve i en af stutteriets ejendomme til en sammenlagt værdi på én million kroner.

John Byrialsen mener selv, at lageroptegnelsen over de solgte heste er blevet stjålet fra ham, skriver Finans, der også har forsøgt at få en kommentar fra Morten Larsen til salget, men uden held.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078