23948sdkhjf

Von der Leyen lover hjælp til vindudbygning

EU-kommisionens formand vil fremskynde godkendelser af vindmøller og forbedre auktionssystemet

Der skal anderledes fart på opsætningen af vindmøller i Europa. Sådan lyder budskabet fra EU-kommisionens formand Ursula von Leyen. Dermed forsøger hun at komme den voldsomt udfordrede vindindustri til undsætning.

- Vi vil fremskynde godkendelserne yderligere. Vi vil forberede auktionssystemet på tværs af hele Europa. Vi vil fokusere på kompetencer, finansiering og stabile forsyningskæder, sagde Ursula von Leyen onsdag i sin tale i EU-Parlamentet om Den Europæiske Unions tilstand.

Ursula von Leyen kommer i øvrigt til Danmark i morgen, torsdag, for at markere lanceringen af det første containerskib drevet af grøn methanol lavet med solenergi.

Ursula von der Leyen siger, at European Green Deal, som hun introducerede i 2019, da hun blev udpeget, sætter rammerne for og giver incitament til at investere i en grønnere verden.

- Vi vil fortsætte med at støtte de europæiske industrier i deres omstilling, sagde Ursula von der Leyen.

Den europæiske vindenergiindustri ser ind i en fremtid, hvor godkendelser vil ske hurtigere, og hvor udbudssystemet for vindenergi vil forbedres over hele EU, lovede formanden.

For at støtte industrierne vil EU-Kommissionen fra denne måned afholde en række møder om grøn omstilling om de forskellige industrier.

- Vores kernemål er at støtte enhver sektor i at bygge forretningsmodeller for grøn omstilling. Vi tror på, at denne omstilling er fremtiden for konkurrenceevnen i Europa.

Positivt

Hos Dansk Industri bliver tiltagene omkring industri og den europæiske "Vindpakke" taget godt imod.

DI's chef for Europapolitik, Rikke Wetendorff Nørgaard, fastslår i en kommentar, at den grønne omstilling ikke må tabe tempo.

- Derfor er det positivt, at Ursula von der Leyen i sin State of the Union-tale havde så stort et fokus på at hjælpe europæiske virksomheder i mål med den grønne omstilling og få EU i front, når det gælder udviklingen af grønne teknologier, siger hun.

Den europæiske grønne pagt eller Green Deal bragte nogle konkrete mål på banen i form af blandt andet nul nettoudledning af drivhusgasser i 2050

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094