23948sdkhjf

Claus Jensen genvalgt som formand for Nordens industriarbejdere

Forbundsformand i Dansk Metal, Claus Jensen, er blevet genvalgt som formand for organisationen Nordic IN, der repræsenterer over en million industriansatte i Norden

Dansk Metals forbundsformand, Claus Jensen, fortsætter som formand for Nordic IN, der er organisation for industriansatte i de nordiske lande. Han er tirsdag blevet genvalgt på kongressen Nordisk Forum, der i år afholdes i Finland. Her deltager topfolk fra fagbevægelsen i Danmark, Finland, Norge, Sverige og Island.

- Jeg er virkelig glad og stolt over, at mine nordiske kollegaer endnu engang har peget på mig som formand. Mine nordiske kollegaer og jeg har mange ting til fælles, og derfor er det godt, at vi står sammen. Det er klart, at det giver os mere indflydelse, når vi står skulder ved skulder internationalt, siger Dansk Metals forbundsformand, Claus Jensen.

Claus Jensen har været formand for Nordic IN siden 2017. Paraplyorganisationen repræsenterer over en million industriarbejdere og har været aktiv på den europæiske scene i mange år.

Fokus på forsyningssikkerhed

Nordic IN arbejdede målrettet for at bekæmpe EU's mindstelønsdirektiv, og lige nu er det blandt andet grønne, europæiske industriarbejdspladser, der står højt på dagsordenen. Med stor statsstøtte til den grønne industri i både USA og Kina er der øget konkurrence om at dominere fremtidens grønne industri.

- I disse tider er det vigtigt, at vi ikke kun har fokus på forsyningssikkerhed, men også sikrer, at vi i Europa har produktionssikkerhed. Det nytter ikke noget, hvis vi ikke herhjemme kan producere vigtige teknologier eller andet til den grønne omstilling. Her skal Nordic IN være garant for, at de industriansatte arbejder under ordentlige løn- og arbejdsvilkår, siger Claus Jensen.

Claus Jensen er formand for Nordic IN på CO-industris mandat. CO-industri er Centralorganisationen af industriansatte i Danmark og er et kartel mellem ni fagforbund, hvoraf de største er 3F's industrigruppe, Dansk Metal og HK.

Artiklen er en del af temaet Navnenyheder.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093