23948sdkhjf

Markedet eksploderer i øjeblikket: Thy-firma bygger fabrik på norsk superfiskefartøj

70 meter lange Gollenes ligger ved kaj i Hanstholm.

Den smukt rødmalede og nybyggede notbåd stråler i sommersolen og ligner ikke et typisk fiskefartøj. Skibets yndefulde former får beskueren til at tænke på en luksusyacht i middelhavet.

Men M-311-HØ Gollenes fra Fosnavåg i Norge repræsenterer den nye generation fiskefartøjer, hvor der er tænkt innovative løsninger for lavere brændstofforbrug, CO2-udledning, bedre arbejdsforhold, sikkerhed og fiskekvalitet.

Sidstnævnte har maskinfabrikken Boatech i Hanstholm æren for. For skibets store rustfri fabrik er bygget i Hanstholm.

En ordre som Hanstholm-virksomheden er stolt over.

- Vi er rigtig glade for at være med helt fremme, når det gælder ordrer til de nye moderne fiskefartøjer, som bygges. Det er noget, vi har opbygget gennem 20 år. Og nu mærker vi virkelig, at det lange tilløb har båret frugt. Det er nærmest “eksploderet” med ordrer. Vi har især fået rigtig godt fat i det store norske marked, lyder det fra Lasse Hald, værkfører og medejer af Boatech.

Placering giver fordel

Gollenes er bygget på Karstensens Skibsværft i Skagen, som leverer skibe til alle de store fiskenationer som Norge, Danmark, Færøerne, Island og England.

Det er et af mange værfter, som Boatech samarbejder tæt med og leverer fabriksløsninger til.

- Vores styrke er, at vi har stor erfaring, dygtige medarbejdere, et stort netværk og omstillingsparathed. Og så nyder vi godt af vores placering - både at ligge tæt i forhold til de interessante lande. Men også placeringen ved Hanstholm Havn er en stor fordel. At skibene kan komme til Hanstholm, gør serviceringen meget nemmere, siger Lasse Hald.

Fabrik på hoveddæk

Hver Boatech-fabrik til et skib er en unik specialopgave. Fiskefabrikkens dele bygges i Hanstholm efter en 3D-visualiseret plan, nøjagtigt efter skibets interiør. Herefter fragtes alt til værftet for montering.

Gollenes´ fabrik er placeret på hoveddækket midt i skibet under den imponerende overbygning. Her ender konsumfisken, hvor den bliver behandlet og transporteret rundt; skyllet, sorteret, renset og sendt til den store kølelast.

Boatech har også leveret vægte, håndteringsudstyr og løftegrej. Alt er designet for den bedste kvalitet for fisken og de bedste arbejdsforhold for besætningen.

Tager på messe

Succesen for Hanstholm-virksomheden betyder, at der nu satses endnu mere på at levere fabriksløsninger til de store skibe, der hele tiden er på vej i det moderne fiskeri.

- Vi deltager på den store internationale messe, Danfish, i oktober i Aalborg med den største professionelle stand, vi nogensinde har bygget. Vi har blandt andet fået 3D-scannet Gollenes indvendig, så nye kunder kan opleve den fabrik, vi har leveret, digitalt fra alle vinkler, fortæller Lasse Hald.

De innovative rustfri løsninger fra Boatech i Hanstholm omfatter også pumpestationer, spildevandsløsninger, fryserammer og færdige bygninger - blandt andet toiletbygninger i rustfrit stål, træ og glasfiber.

Boatech beskæftiger 20 ansatte.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094