23948sdkhjf

Tidligere Wila-direktør i spidsen for nyt investeringsselskab

Den 1. september 2023 tiltræder Ilhami Alici som CEO i nyetablerede Jysk-Fynsk Kapital Holding

Tre af de fire ejere, der siden 2006 har drevet private equity-selskabet Jysk-Fynsk Kapital A/S, har besluttet at øge deres investeringer i danske virksomheder og har til formålet stiftet Jysk-Fynsk Kapital Holding A/S (JFKH). JFKH bliver samtidig majoritetsaktionær i Jysk-Fynsk Kapital, der i øvrigt fortsætter uændret med Per Kristensen som CEO.

Som et led i etableringen af JFKH er Ilhami Alici per 1. september blevet ansat som CEO for Jysk-Fynsk Kapital Holding.

Thomas Voss, der er bestyrelsesformand i Jysk-Fynsk Kapital, vil også varetage posten som bestyrelsesformand for JFKH.

- Det er mig en stor glæde, at vi har fået etableret JFKH samt fundet JFKH’s nye CEO i Ilhami Alici, siger han.

- Med etableringen af JFKH styrker vi fokus på investering i og udviklingen af danske virksomheder til gavn for virksomhederne, dansk erhvervsliv og Danmark. Og vi mener Ilhami Alici kommer med de helt rette kompetencer til at virkeliggøre vores høje ambitioner for selskabet, siger Thomas Voss.

Ilhami Alici, 50 år, har adskillige års erfaring med forretningsudvikling. Heraf senest som CEO hos Wila. Derudover har Ilhami en uddannelsesmæssig baggrund som civilingeniør og MBA.

Ilhami Alici får til opgave at identificere nye, relevante investeringsmuligheder samt agere bestyrelsesmedlem og sparringspartner for porteføljevirksomhederne. Første virksomhed i JFKH-porteføljen er Linddana, der producerer flishuggere.

- På samme måde, som det har været kendt i Jysk-Fynsk Kapital A/S, vil JFKH investere med et langsigtet fokus. JFKH vil i særlig grad investere i sunde, veldrevne virksomheder med en omsætning på typisk 100+ mio. kr. Der vil være tale om et aktivt ejerskab med respekt for de enkelte virksomheders kultur og DNA, siger Ilhami Alici.

- Jeg ser det som en stor styrke, at både ejerkredsen og jeg selv kommer med en baggrund fra industrien og med erfaring fra ejerledede virksomheder. Vores baggrund giver os særligt gode muligheder for at sætte os ind i de særlige forhold, der altid kendetegner virksomheder med et stærkt ejerskab, fortsætter han.

Bag Jysk-Fynsk Kapital Holding A/S står Genua, der ejes af Mette Grunnet, Investeringsselskabet Elkær Invest, ejet af familien efter stifterne af Tvilum Møbelfabrik, Egon og Lissi Kristiansen, samt Vald. Birn Holding, der ejes af Birn-Fonden.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078