23948sdkhjf

Hans Buch omstiller til fremtidens robotløsninger

Industrispecialisten Hans Buch sparker døren ind til robotindustrien. Fremtidens drift og produktion er et øget samarbejde mellem mennesker og robotter, siger divisionsdirektør.

Skal robotter erstatte mennesker i industrien?

Svaret er et rungende nej hos salgs- og ingeniørvirksomheden Hans Buch fra Albertslund. Men de kan aflaste mennesker fra gentagne og opslidende arbejdsfunktioner.

Fremtidens drift og produktion i industrien er derfor et øget samarbejde mellem mennesker og robotter, mener Rasmus Pedersen, der er divisionsdirektør i Hans Buch.

- Vi oplever i øjeblikket en stigende efterspørgsel fra vores kunder på tekniske løsninger, der kan hjælpe med at optimere deres drift og produktion.

- Her er robotteknologi og automatiseringsløsninger en oplagt mulighed for at indfri et kæmpe vækstpotentiale, og derfor lancerer vi nu en målrettet indsats til den del af industrien, forklarer han.

Sikkerheden er i højsædet 

Det seneste års tid har Rasmus Pedersen sammen med flere af Hans Buchs specialister undersøgt teknologier og sammensat et program af komponenter og kundetilpassede løsninger, som robot- og automatiseringsindustrien nu får gavn af.

Når mennesker og robotter skal lære at færdes side om side i produktionshallerne, er sikkerheden det vigtigste aspekt, siger Rasmus Pedersen.

- Det er vigtigt for os, at der allerede i koncept- og udviklingsfasen tages højde for sikkerheden i robottens omgivelser, uanset om det er til en stationær produktionsrobot, en kollaborativ robot eller en selvkørende mobilrobot.

- Vores udvalg af komponenter og løsninger kredser derfor særligt om intelligente sikkerhedsforanstaltninger, så produktionsområder sikres mod skader på både mennesker og materiel.

Potentiale for store væksteventyr 

Med lanceringen håber Hans Buch på at understøtte og holde gang i den danske robotindustri, som er under kraftig udvikling, og som har potentiale til at blive en af Danmarks store eksportsucceser.

Samtidig bidrager implementeringen af robotter hos den danske produktionsindustri til en række mærkbare fordele, forklarer divisionsdirektøren.

- Robotteknologi og automatiserede løsninger har store vækstpotentialer for danske produktionsvirksomheder.

- Det styrker konkurrenceevnen og evnen til at skalere til nye markedsområder i et hurtigere tempo. Samtidig bliver fleksibiliteten forbedret, så produktionsvirksomheder nemmere og hurtigere kan omstille sig til ændret markedsbehov, siger Rasmus Pedersen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.173