23948sdkhjf

Køber fabrik nummer 13: DOT går ind i Norge

Den danske overfladekoncern har per 4. juli overtaget den norske varmforzinkningsvirksomhed DuoZink

Med opkøbet af DuoZink forstærker DOT igen sin position på det nordiske marked. Den nye fabrik er beliggende i Stokke, cirka 100 kilometer fra Oslo. Selvom Sandefjord er den nærmeste store by, er det især den korte afstand til hovedstadsområdets industri, der gør perspektiverne for opkøbet yderst attraktive.

Alle medarbejdere hos DuoZink fortsætter i uændrede forhold, og en af de hidtidige ejere, Johnny Theigmann, fortsætter som direktør. Det var et generationsskifte i ejerkredsen, der banede vejen for købet og gjorde aftalen oplagt for begge parter.

Ligner allerede en DOT-fabrik

Henrik Steen-Jørgensen, administrerende direktør hos DOT, ser frem til at byde de norske kunder velkommen og introducere dem til overfladekoncernens mange full-service ydelser. Han mener, at en etablering i Norge er et naturligt skridt efter en række svenske fabriksopkøb.

- Tiden er moden til at gå ind på et nyt marked. Vores markedsposition i Danmark og Sverige er solid, og som en førende skandinavisk aktør er det naturligt også at kigge mod Norge. Da muligheden for at overtage DuoZink opstod, lyttede vi opmærksomt. Det er en veldrevet virksomhed, som på mange måder allerede ligner en DOT-fabrik, siger Henrik Steen-Jørgensen og hentyder til, at nordmændene også bruger grøn produceret low-carbon zink til varmforzinkning og har et omfattende logistiknetværk med blandt andet faste ruter til Oslo.

Den klare ambition er, at føre virksomheden mod yderligere vækst i samme ånd som hidtil.

- Vi har overtaget en sund virksomhed med dygtige og dedikerede medarbejdere. Vi ser frem til at udvikle fabrikken med den største respekt for den eksisterende kultur, understreger Henrik Steen-Jørgensen.

Absolut bedste løsning

DuoZink AS blev etableret i 2003 med Bjarne Kihle og Johnny Theigmann i spidsen. Ejerkredsen var enige om at afhænde virksomheden til en nordisk aktør med praktisk erfaring i drift og videreudvikling.

Mens Bjarne Kihle nu går på velfortjent pension, bliver Johnny Theigmann direktør for DOT´s aktiviteter i Norge, hvilket han ser meget frem til.

- Det bliver et nyt kapitel i mit arbejdsliv, og jeg glæder mig til at være en del af DOT-familien. Det her er den absolut bedste løsning for DuoZink-medarbejderne, Bjarne og jeg selv. Vi kan kigge fremad mod nye mål og fortsætte udviklingen af virksomheden, udtaler Johnny Theigmann.

Med indgangen i Norge har DOT nu 13 fabrikker i de nordiske lande. Syv fabrikker i Sverige med Haga Galvanisering i Jönköping som seneste skud på stammen, fem fabrikker i Danmark, hvoraf DOT Steel Coating udelukkende udfører pulverlakering - og nu DOT DuoZink i Stokke. Parterne er enige om ikke at oplyse købssummen.

Se nøgletal for:
Læs mere om: overfladebehandling
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062