23948sdkhjf

35-årig spåntagnings-specialist ruller videre med generationsskifte

I 1988 så underleverandør-virksomheden Cimpro A/S dagens lys. Dermed kan Vejen-virksomheden i år fejre 35-års fødselsdag.

- Man havde en vision om at lave en topmoderne maskinfabrik, der kunne leve af at være underleverandør af spåntagende bearbejdning. Det var stadigvæk i det forholdsvis spæde start med CNC-maskiner. Der var CNC-maskiner, men det var forholdsvist nyt med robotter, FMS-anlæg og alle de ting, man opererer med i dag, fortæller Mogens Schelde, der er medejer af Cimpro.

- Så startede man fabrikken, og så har den egentlig bare udviklet sig gennem årene og leveret ind til alle mulige brancher, primært inden for almindeligt jern, stål, støbejern og i den dur. Der er kommet flere og flere maskiner til, og i dag kører vi en frygtelig masse emner igennem. Vi køber for eksempel 1.500 tons flammeskårede emner om året, 100 tons smedeemner og vel 20-30 tons støbejern, så det bliver til noget, der ryger igennem hver uge, lyder det fra Mogens Schelde.

Nye bearbejdningscentre

Filosofien med den topmoderne maskinfabrik holder man stadig fast i. Den 20 mand store virksomhed har løbende investeret i ny teknologi.

- Vi har skiftet tre bearbejdningscentre ud over de seneste par år og tilkøbt nye som erstatning for gammelt grej og som udvidelse af kapaciteten, siger Mogens Schelde.

Der er tale om tre Mazak horisontale HCN6800-bearbejdningscentre med en pallettestørrelse på 630x630 mm, men i princippet kan de tage emner med en diameter op til Ø1200x1200 mm.

- Vi har kun Mazak i huset og har egentlig altid haft det. Det giver os den største fleksibilitet, synes vi. Tidligere har vi også haft samme størrelse maskine, men i og med at det er nye, så kører de selvfølgelig lidt hurtigere og er lidt smartere, forklarer Mogens Schelde.

Tre ejere er blevet til to

Han har de seneste år ejet familie-virksomheden sammen med Ole og Poul Erik Schelde. De er dog i proces med at ændre ejerforholdene.

- Vi har indtil for nyligt været tre indehavere, og vi har netop afsluttet en handel med at købe den ene partner ud, som er fratrådt. Han har stadig en lille minoritetsandel, men dybest set er vi to tilbage, som har vores daglige gang her, fortæller Mogens Schelde, og fortsætter:

- Det næste step er, at min kompagnon nok også vil trække sig tilbage. Det bliver ikke i år, men inden for de næste fem år. Så processen er nu, at vi stille og roligt skal gøre os klart, hvad der så skal ske. Den personlige del er sådan set afklaret. Nu skal vi gøre huset klar til, at vi skal have en ny partner. Det er den vej, vi går. Jeg ønsker ikke at være eneejer Det er ikke sådan, at jeg køber ham ud og selv sidder med det. Jeg mener, vi skal have nyt blod ind og nye kræfter til. Vi er ikke på udkig efter en investor, men en der kan være med og bidrage og have sin daglige gang her. Det er ikke et likviditetsspørgsmål - det er et spørgsmål om, at vi kan udvikle huset.

Poul Erik og Mogens Schelde har endnu ikke besluttet sig for, om den kommende medejer skal være en anden virksomhed eller en enkeltperson.

Se nøgletal for:
Læs mere om: underleverandører
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.766