23948sdkhjf

Her er de nominerede til Dira Automatiseringsprisen

De tre nominerede til Dira Automatiseringsprisen 2023 er fundet. Det bliver Bestseller, Welltec og HMF Group, der skal kæmpe om prisen.

- De er alle gået langt for at komme i gang med digitaliseringen og automatiseringen, og det er imponerende. Alle tre har bundet forskellige løsninger sammen og har haft en systematisk tilgang til automatisering, lyder det i juryens nominering af de tre.

Bestseller er nomineret for sit fuldautomatiske lagersystem med hele 79 Skypods robotter samt fem andre robotter til de-palletering, kartonåbning og palletering. Det er placeret i Taulov ved Fredericia.

- Bestseller er lykkedes med at lave et lager, hvor mennesker og robotter i den grad arbejder sammen. Det er en stor dansk investering i automation, og de er med til at vise andre fremtiden, lyder det fra juryen.

HMF Group er nomineret for sin digitale fabrik til fremstilling af kraner, Future Factory, som man er i gang med at implementere. Det centrale element er at erstatte manuelle hæfteopgaver med robotteknologi, der samarbejder på tværs af både teknologier og processer.

- HMF Group har valgt at lave en minifabrik ude ved integratoren Migatronic, hvor de har let adgang til sparring og får testet det hele af, inden de skal ”stå på egne ben”. Det samarbejde kan inspirere mange andre i fremtiden, lyder det fra juryen.

Sidst men ikke mindst er Welltec nomineret for en produktivitetsfremmende digital totalproduktionsløsning, som både integrerer data, intern logistik, automatisering og tredjeparts maskiner. Welltecs automatiseringsløsning består altså af mange forskellige elementer, som de har lykkedes at samle til én løsning.

- Welltec har lavet en totalløsning, hvor mange processer og teknologier spiller sammen digitalt. Derfor har de også været nødsaget til at gå egne veje, og det er imponerende og svært, lyder det fra juryen.

Dira Automatiseringsprisen 2023 vil blive overrakt den 4. oktober til netværksmiddagen på HI 2023 i Herning.

Artiklen er en del af temaet Fremtidens Automation.

Se nøgletal for:
Læs mere om: automatisering
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.625