23948sdkhjf

25 kolleger hepper på industritekniker-lærling, når han sætter sig i Le Mans-racer

Lørdag klokken 12 lyder startskuddet til årets Le Mans-racerløb. Med i 24-timers løbet er det schweiziske team Cool Racing, som har fundet plads til danske Malthe Jakobsen i et af sæderne i teamets bil i LMP2-klassen.

Det er dog ikke kun racerløb, der fylder i Malthe Jakobsens liv. Til daglig er han nemlig i lære som industritekniker hos Akea Automation i Thisted. Her er værkfører i fremstillingsafdelingen, Simon Kaagaard, naturligvis stolt over, at den nordvestjyske automationsvirksomhed har en lærling i den kaliber.

- Han er ikke en, der render og praler med det. Han er stille og rolig. Hvis man ikke vidste det, så er det svært at fornemme, at han er rimeligt højt oppe i motorsport, konstaterer Simon Kaagaard.

Vil afslutte sin svendeprøve

Han tager efter planen sin svendeprøve i slutningen af året, men man kan roligt sige, at læretiden ikke er gået som planlagt.

- Da han startede i lære, kørte han ikke så meget. Det er gået megastærkt her til sidst, lyder det fra Simon Kaagaard.

Den 19-årige racerkører har dog insisteret på at gøre sin uddannelse færdig, og det aftvinger respekt hos arbejdsgiveren. Faktisk har man oplevet en meget dedikeret lærling, der, på trods af det store tidsforbrug på motorsporten, møder alt det han kan på virksomheden i Thisted. Blandt andet har Malthe Jakobsen formået at møde ind med resten af produktionen klokken 7 om morgenen efter rejser på alt fra 12 til 20 timer fra diverse racerløb.

Simon Kaagaard har da også kun ros til overs for sin lærling.

- Han er hurtigt lærende, og han kan det, han skal. Fordi han er inde i Team Danmark, så har man nogle andre retningslinjer, så han kan forlænge sin læretid. Det er noget, vi skal afklare med skolen, og det har han ikke brug for. Jeg mener, han er klar til svendeprøve, siger Simon Kaagaard.

Stor opbakning

En række lokale virksomheder sponsorerer Malthe Jakobsen, men Akea Automation har ikke deres navn på hans køredragt. Alligevel har automationsvirksomheden hjulpet ham på vej ved at give et antal timer med løn samt vist den fleksibilitet, det har krævet at få løbskalenderen til at gå op med en læreplads.

Når Malthe Jakobsen sætter sig i førersædet på den 13,629 kilometer lange bane ved Le Mans, har automationsvirksomheden dog sørget for ekstra opbakning hjemme fra Thisted. På trods af en fuld ordrebog og rygende travlhed har 25 ud af virksomhedens 35 medarbejdere nemlig taget turen til det franske for at heppe på lærlingen.

- Der er mange herude, der synes, at det er maga spændende at følge, og når man så har chancen, er det med at tage den, fortæller Simon Kaagaard.

- Akea og personaleforeningen har givet et tilskud, og det gør, at det er til at få til at hænge sammen for de fleste, tilføjer han.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098