23948sdkhjf

Opkøb giver bonus på bundlinjen hos Exodraft

Exodraft har benyttet de sidste par år til opkøb af en række virksomheder, der blev konsolideret under Exodraft Group, som er blevet organiseret i tre divisioner: Exodraft, Exodraft Energy og Exodraft Climate.

Hver division orienterer sig mod forskellige markeder på tværs af private, kommercielle og industrielle aktører og energiforsyningssektorer.

Bestyrelsesformand Søren Østergaard Sørensen er tilfreds med den grønne transition, som er den underliggende strøm i opkøbene.

- Bestyrelsen ser tilbage på 2022 som et meget vellykket og skelsættende regnskabsår. Integrationen af opkøbte virksomheder er gået godt, og vores strategiske fokus med et bringe Exodraft Group ind i et grønt mindset under parolen ”Din Energi. Optimeret.” har vist sig at være et stærkt budskab og regnskabsmæssigt tilfredsstillende allerede i år et. Vi står et strategisk godt sted i en fremtid, hvor vi tager et større grønt ansvar, og er en samarbejdspartner, der kan optimere vores kunders energiaftryk, forklarer bestyrelsesformanden.

Det har resulteret i et overskud før skat på 6,2 mio. kr. i 2022 – eller en fremgang på 24 procent sammenlignet med årer før.

Administrerende direktør i Exodraft Group, Anders Haugaard, har haft til opgave at investere i og bygge fremtidens virksomhed samt skabe en positiv fortælling fra første år i den nye group-dannelse. Samtidig har organisationen skullet smelte sammen, og de gode synergier virksomhederne imellem har skullet forløses.

- Det har været et spændende og anderledes år i Exodrafts lange historie. Vi er stadig i fuld gang med integrationen og den fælles kulturforståelse mellem forskellige virksomheder fordelt i hele landet. Jeg kan med glæde konstatere, at imens vi arbejder på at optimere vores fælles energi, har markedet taget godt imod vores nye retning. Vi oplever, at vores kunder omfavner vores fokus på at optimere energiløsninger og stå ved vores grønne ambitioner.

- Det varmer mig desuden, at flere sektorer i større og større omfang tænker i energioptimering ud fra en miljødagsorden. I langt de fleste projekter følger der også en god økonomi med, men lysten til at tage et først og fremmest grønt initiativ er stigende på tværs af sektorer. Et godt eksempel på større projekter, vi bliver budt ind i, er, at vi er blevet valgt som samarbejdspartner i Silkeborg Forsynings etablering af et stort varmepumpeanlæg. Vi forventer, at der står et flot energieffektivt anlæg klar i løbet af 2024, slutter Anders Haugaard.

I 2021 overtog Exodraft IM Gruppen og Innoterm. Dermed blev Exodraft kerneområde inden for produktion af røgsugere suppleret med kompetencer inden for køle-, fryse- og varmegenvindingsanlæg samt varmepumpe- og køleanlæg.

Koncernen beskæftiger i dag mere end 150 medarbejdere på tværs af gruppen og de tre divisioner.

Exodraft A/S
Regnskabsår 2022 2021
Valuta Mio. kr. Mio. kr.
Bruttofortjeneste 119,5 81,9
Resultat før finansielle poster 8,3 4,8
Resultat før skat 6,2 5,0
Årets resultat 6,3 3,7
Balancestatus 210,9 217,9
Egenkapital 90,1 87,1
Antal ansatte 154 107
Kilde: CVR

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141