23948sdkhjf

Får 250 nye medarbejdere: Semco Maritime på opkøb

Semco Maritime køber Wind Multiplikator-koncernen for at skabe førende europæisk servicevirksomhed inden for offshore-vind

Ingeniør- og entreprenørvirksomheden Semco Maritime har indgået en aftale om at købe den tyske full-service provider Wind Multiplikator GmbH, der er specialiseret i drift af offshore-vindmølleparker og -projekter og samtidig leverer ingeniør- og konsulentydelser.

Transaktionen omfatter også alle aktiviteter i offshore-servicevirksomheden OWS Off-Shore Wind Solutions GmbH, der indgår i Wind Multiplikator-koncernen. Den samlede Wind Multiplikator-koncern fokuserer på O&M-relaterede aktiviteter inden for offshore vind-området, herunder udskiftning (MCE) og reparation (MCR) af større komponenter.

Wind Multiplikator-koncernen har 250 medarbejdere og hovedsæde i Bremen samt et driftscenter i Emden med over 25.000 kvadratmeter indendørs halareal, 28.000 kvadratmeter lagerareal og et oplægningsområde på cirka 167.000 kvadratmeter med en 450 tons kran og direkte adgang til Nordsøen.

Dækker hele værdikæden

Opkøbet skal accelerere udviklingen i Wind Multiplikator-koncernen og styrke Semco Maritimes position i offshore wind-servicemarkedet betydeligt. Samtidig skal opkøbet bidrage til realiseringen af Semco Maritimes strategiske målsætning om at blive globalt førende inden for infrastrukturprojekter på området for vedvarende energi og inden for drift og vedligeholdelse (O&M) af offshore-vindmølleparker i særdeleshed.

Virksomhedernes serviceudbud er komplementære og dækker hele værdikæden fra ingeniør-, indkøbs- og konstruktionskontrakter (EPC) over projektledelse til driftsopgaver på offshore-vindmølleparker samt udskiftning og reparation af større komponenter. Den samlede serviceforretning får 455 medarbejdere, der vil løse opgaver på tværs af hele værdikæden inden for offshore-vindservice.

- Vi er begejstrede for opkøbet og det dygtige og erfarne team hos Wind Multiplikator, og vi ser frem til at kombinere vores styrker og skabe et regulært kraftcenter inden for offshore-vindservice med et endnu stærkere tilbud til kunderne. Partnerskabet er en vigtig milepæl i vores sustainable growth-strategi og indsatsen for at flytte balancen til vores renewables-forretning og levere mere integreret service, siger Steen Brødbæk, administrerende direktør i Semco Maritime.

Er marked i vækst

Semco Maritime sigter efter at skabe de bedste rammer for at udnytte vækstmulighederne i offshore-vindmarkedet, der forventes firedoblet i 2030, og opkøbet skal bidrage til det.

- Vi har skabt en stærk og blomstrende forretning med gode vækstudsigter i et attraktivt marked, og vi er glade for at gå sammen med Semco Maritime for at accelerere den positive udvikling, gribe vækstmulighederne sammen og tilbyde vores kunder flere services i verdensklasse, siger Michael Munder-Oschimek, administerende direktør og stifter af Wind Multiplikator-koncernen.

Ledelsen i Wind Multiplikator-koncernen fortsætter. Efter transaktionen omdøbes Wind Multiplikator-koncernen til ”Wind Multiplikator powered by Semco Maritime”.

Parterne har aftalt ikke at offentliggøre købesummen.

Se nøgletal for:
Læs mere om: vindmøller
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.703