23948sdkhjf

Randers Maskinfabrik investerer i fremtiden

Den østjyske underleverandør har investeret i en ny skæremaskine og samtidig sikret sig plads til fremtidige udvidelser af maskinparken.
De tre brødre Mads, Ove og Bo Nielsen startede deres fælles virksomhed i 2008, og selv om det var samtidig med, at finanskrisen brød ud i lys lue, har der ikke hersket krisestemning hos den østjyske underleverandør.

Bortset fra et enkelt mindre underskud i 2009 er det gået støt fremad for Randers Maskinfabrik – og nu investeres der yderligere i fremtiden.

Vil øge fleksibiliteten
Et nyt medlem er nemlig kommet til i virksomhedens maskinpark; en Promotec 160 amperes skæremaskine med 2x6 meters bord.

- Vi fik skåret for 1½ mio. kr. ude i byen, og dem vil vi gerne trække hjem. Men det har også været et ønske fra nogle af vores kunder, at vi kan levere flere ydelser til dem, og derudover betyder investeringen, at vi bliver mere fleksible på leveringstiden, når vi selv kan ordne det hele, fortæller Bo Nielsen.

- Maskinen kan skære rustfri stål, jern og aluminium op til 30 mm, og den kan også skære i kobber. Vi håber blandt andet at kunne få fat i nogle kunder med emner over 15 mm, hvor laserskærere ikke er så gode, supplerer Mads Nielsen.

Købte nabobygning
Men det er ikke den eneste udvidelse hos Randers Maskinfabrik. Underleverandøren har nemlig sikret sig ekstra plads til fremtidige udvidelser. Allerede i 2012 sikrede de tre brødre sig en nabobygning på 670 kvadratmeter i tillæg til de oprindelige 800 kvadratmeter, hvor virksomheden dog kun har lejet sig ind.

- Vi valgte at købe nabobygningen, fordi vi vidste at vi ville anskaffe en ny skærer, men ikke havde mere plads i vores oprindelige lejemål, forklarer Mads Nielsen.

Bygningen er derfor blevet renoveret, og den nye skæremaskine er blevet installeret, mens den resterende produktion stadig befinder sig i de lejede lokaler.

Planer om 5-akset fræser
Det betyder, at Randers Maskinfabrik lige nu har produktion på Nyholmsvej 11 og 9 i Randers’ nordøstlige industrikvarter. Men for nylig opstod muligheden for at sikre sig endnu mere plads, da en 2.200 kvadratmeter stor ejendom på Nyholmsvej 7 blev sat til salg.

- Lejekontrakten i vores oprindelige bygning løber til 2018, og derfor ved vi i realiteten ikke, om vi kan blive boende. Da vi så fik muligheden for at købe endnu en nabobygning, slog vi til, forklarer Mads Nielsen.

- De nye bygninger er en fremtidssikring. Vi går nemlig med planer om at anskaffe en ny 5-akset fræsemaskine, og når det sker, regner vi med at rykke vores maskinværksted over i de nye bygninger. Vi har haft stor succes med vores Hedelius-fræser og vil gerne have en med flere akser. Og vi har allerede en del emner, der egner sig til en 5-akset maskine. Men det bliver først, når vi har sparet penge op, så der kommer nok til at gå et-to år, før vi er klar, tilføjer Bo Nielsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093