23948sdkhjf

Lyras vinder international innovationspris

Lyras vinder prisen Food Tech Innovation Award 2023 – Most innovative FoodTech Startup i Bilba i Spanien

Prisen Food Tech Innovation Award 2023, som danske Lyras vandt natten til Kr. Himmelfartsdag, gives til innovative startups i foodtech-sektoren med størst mulig indflydelse på digitalisering, bæredygtighed og sundhed.

Prisens Innovation-kategori hædrer innovation og disruption hos fødevarevirksomheder, både nystartede og erfarne. Den uddeles i forbindelse med den internationale fødevaremesse Food 4 Future Bilbao World Food Summit i Spanien.

Prisbelønnet og populær

Lyras’ teknologi, raslysering, inaktiverer effektivt bakterier og andre mikroorganismer i væsker og sparer samtidig både 60 til 90 procent af den energi og 60-80 procent af det vand, som pasteurisering kræver. Produktets smag og struktur bevares, da opvarmning undgås.

Lyras’ mål er at implementere raslysering i fødevareproduktion over hele verden og dermed både bidrage til at reducere verdens samlede CO2-udledning og til at øge fødevaresikkerheden markant globalt. Virksomheden er hædret med adskillige priser, blandt andet titlen EY Entrepreneur Of The Year 2021 i kategorien Social Entrepreneurship – Future Impact og prisen Sustainable Food Processing 2022.

Teknologien er solgt i USA, Tyskland, Australien, Spanien, Sverige og Danmark.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078