23948sdkhjf

Opkøb smitter af på HydraSpecma-regnskab

HydraSpecma omsatte i første kvartal for 791 mio. kr. svarende til en stigning på 23 procent i forhold til samme periode året før. En stor del af omsætningsstigningen kan dog henføres til købet af vindmølledivisionen fra Ymer Technology, som bidrager med to måneders omsætning.

Ebitda steg med 5 procent til 87 mio. kr. Heri er medregnet omkostninger på i alt 23 mio. kr. til integration og varelagerreguleringer efter købet af vindmølledivisionen fra Ymer Technology.

- Korrigeret herfor er der tale om en meget positiv resultatudvikling, som er fremkommet ved en høj kapacitetsudnyttelse og effekt af løbende investeringer i automatisering og digitalisering, skriver HydraSpecma i sit kvartalsregnskab.

Den gode start på året får dog ikke HydraSpecma til at ændre på forventningerne til 2023. Man kalkulerer stadig med en omsætning på 3,1-3,3 mia. kr. og et ebitda på 310-340 mio. kr.

- Ordreindgangen hos en del af de større OEM-kunder virker til at være faldende, men på grund af store eksisterende ordrebeholdninger forventes der fortsat et højt aktivitetsniveau i den resterende del af året. Samtidig sker der en løbende forbedring af den generelle forsyningssituation, som medfører, at de globale OEM-kunder, specielt inden for kørende materiel, kan udnytte deres produktionskapacitet og få en styrket leveringsevne, skriver HydraSpecma.

- HydraSpecma forventer uændret at realisere et højt aktivitetsniveau i divisionen Global OEM, blandt andet understøttet af tilgang af nye kunder og øget markedsandel hos eksisterende kunder. Herudover oplever virksomheden en øget efterspørgsel i den maritime sektor, som kan styrke afsætningen i årets sidste del, ligesom de nordiske OEM- og eftermarkedskunders høje aktivitetsniveau forventes fastholdt gennem 2023. Aktiviteten i Renewables-divisionen forventes derimod at falde på grund af udskydelser af projekter fra 2023 til 2024, lyder det videre.

HydraSpecma
Regnskabsår 1. kvartal 2023 1. kvartal 2022
Valuta Mio. kr. Mio. kr.
Nettoomsætning 791 643
Ebitda 87 82
Resultat af primær drift (ebit) 56 59
Resultat før skat 47 61
Periodens resultat 37 49
Balancestatus 2.699 2.006
Egenkapital 929 685
Antal ansatte 1.368 1.243
Kilde: HydraSpecma

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Plastkoncern købte stort ind og sikrede millionfremgang
Skaf en ny kollega og scor 20.000 kroner i bonus
Green Power Prisen 2023 går til ...
Ugens rokader del 2: Nye ansigter hos Logitrans, Sealing Systems, Wila...
FLSmidth på amerikansk opkøb
Producent af landbrugsredskaber har fuld ordrebog – men efter sommer ser det mere tåget ud
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094