23948sdkhjf

RG Rom Gummi lander historisk stor ordre

Den vestjyske producent af løsninger i gummi, plast og skum, RG Rom Gummi, har landet et offshore-projekt til den amerikanske havmøllepark, Coastal Virginia Offshore Wind, der er beliggende ca. 43 km ud for kysten af Virginia Beach i USA.

Havmølleparken består af 176 havmøller, og der er tale om det største offshore-projekt i virksomhedens historie til dato. 

RG Rom Gummi skal levere sine varmvulkaniserede gummiløsninger til fundamenternes boat landings, der i alt udgør 4.928 stålelementer.

Det er efterhånden et krav fra branchen, at gummiet varmvulkaniseres på stålelementerne, da det er den eneste metode som er holdbar nok. Gummiet beskytter stålkonstruktionens svejsninger, som udsættes for en enorm belastning når skibene lægger til boat landingen for at overføre mandskab.

- Vi har siden 2008 sigtet mod at blive de førende i verden til varmvulkaniserede gummiløsninger til havmølle-fundamenter. Det vil jeg mene vi er blevet, og den store efterspørgsel efter vores kompetencer og i branchen vidner om at vi blandt de bedste. Udover at kunne varmvulkanisere, er det lige så vigtigt at vi kan bidrage i udviklings- og designfasen med vores faglige viden om gummi og produktionsmetoder, fortæller direktør, Jesper Berg Kristensen.

Coastal Virginia Offshore Wind er ikke helt ukendt for RG Rom Gummi, da virksomheden tilbage i 2020 leverede deres varmvulkaniserede gummiløsninger til havvindmølleparkens første etape. Virksomheden har i mere end 10 år produceret disse specielle gummiløsninger til offshore industrien, og kan med denne ordre skrive mere end 4.000 havvindmøllefundamenter fordelt på 60 havvindmølleparker på CV’et.

Når Coastal Virginia Offshore Wind står færdig i 2026, har havmølleparken en samlet produktionskapacitet på 2,6 GW, hvilket er nok til at drive 660.000 amerikanske husstande med elektricitet.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094