23948sdkhjf

Støberikoncern lancerer bæredygtighedsrapport

Støberikoncernen Birn Group har netop offentliggjort sin allerførste bæredygtighedsrapport. Rapporten omfatter alle koncernens selskaber, herunder Birn i Holstebro, Tasso i Odense, Uldall og Velamp i Vejen samt Kockums Maskin i Sverige, Birn Germany i Tyskland og Tasso Bernareggi i Italien.

Ifølge rapporten er særligt Birn i Holstebro kommet godt fra land med det strategiske fokus på bæredygtighed, der tidligere i år blev lanceret for den samlede støberikoncern. For på trods af en øget produktion af støbejern formåede Birn sidste år at reducere brugen af naturgas med en fjerdedel, mens en tredjedel af det samlede elforbrug i dag er overgået til vedvarende energi.

- Som en af de første jernstøberier i verden fastslår vi endnu engang vores ledende position ved at gøre bæredygtighed til et strategisk område. Det vidner om de store ambitioner, vi har i koncernen, og det skal samtidig hjælpe os med at imødekomme de stigende krav, vi som leverandør møder fra vores kunder inden for netop bæredygtighed og socialt ansvar, siger koncerndirektør hos Birn Group, Claus Beier, i en pressemeddelelse.

Han for fortæller videre, at det ikke har været nogen nem øvelse at indsamle så stor en mængde data.

- Vi har det seneste år arbejdet hårdt på at finde de rette steder at optimere vores processer med henblik på at minimere klimaaftrykket på den mest effektive måde. Det har krævet noget benarbejde, og det samme har strømliningen af data på tværs af alle vores selskaber, som er specialister inden for hvert sit felt og derfor har forskelligartede produktioner. Men det har været en god øvelse for os, og vi føler os godt klædt på, når vi i løbet af i år vil få endnu flere parametre at måle på, siger Claus Beier.

EU-krav skaber nyt konkurrenceparameter

Fra næste år træder ny EU-lovgivning i kraft, der stiller større krav til virksomhedernes bæredygtighedsrapportering. Birn Group vil i første omgang ikke være omfattet af de nye lovkrav, men det vil langt størstedelen af støberikoncernens kunder. Derfor vil man hos Birn Group allerede fra næste år stå klar til at hjælpe kunderne med at efterleve den nye lovgivning.

- Med de nye EU-krav bliver bæredygtighed et konkurrenceparameter, og det er et område, hvor vi ser en mulighed for at differentiere os i markedet, for eksempel ved at kunne tilbyde produktspecifikke EPD’er (Environmental Product Declarations) til vores kunder, hvilket vi forventer at kunne tilbyde allerede i løbet af i år. Herudover er vi blandt de foretrukne udviklingspartnere af støbejernsløsninger til flere industrier, så vores fokus på bæredygtighed vil også styrke os markant rent rådgivningsmæssigt, lyder det fra Claus Beier.

Hos Birn Group arbejder man blandt andet med cirkulær økonomi, og allerede i dag består en god del af koncernens støbejern af genanvendte materialer.

- Den cirkulære tankegang er dybt forankret i alt, hvad vi gør. Eksempelvis består 93 procent af det materiale, der bruges til at producere støbejern i Holstebro, af genanvendt materiale. Så man kan roligt sige, at genanvendelse og ressourceoptimering er en del af vores DNA, lyder det afslutningsvist fra Claus Beier.

Se nøgletal for:
Læs mere om: bæredygtighed støberier
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.735